Brucoši VMŠ u Podgorici će imati osam sati nastave - Volim Podgoricu

Brucoši VMŠ u Podgorici će imati osam sati nastave

 Brucoši Visoke medicinske škole u Beranama počeli su juče da obavljaju praksu u Kliničkom centru Crne Gore, ali oni neće imati 15 časova dnevno, kako je ranijom odlukom bilo predviđeno, već će se nastava organizovati u okviru osam sati, piše Pobjeda.

Ranijom odlukom bilo je planirano da studenti tokom dvije sedmice nastave u Podgorici imaju 150 časova, odnosno 15 časova dnevno.

Pobjeda je tada pisala da to nije u skladu sa Statutom Univerziteta Crne Gore, jer je u tom dokumentu navedeno da optimalno radno opterećenje studenata treba da bude 40 sati sedmično.

Nastava za brucoše se realizuje u Beranama, izuzev za dio praktične nastave iz osnova zdravstvene njege I i II i kliničke prakse I i II koja se obavlja u Podgorici. Tada je i dekan Medicinskog fakulteta Goran Nikolić za naše novine potvrdio da donijeta odluka o organizaciji nastave nije u skladu sa Statutom, ali i objasnio da je takva organizacija jedina moguća. Predstavnica studenata koji dolaze iz južnih i centralnih krajeva Crne Gore Ivana Damjanović rekla je za Pobjedu da su podijeljeni u dvije grupe. Jedna ima praksu u Kliničkom centru od sedam do 11 sati, a druga od 14 do 18 sati.

“Između ovih novih termina se održavaju predavanja. Ne znamo još koliko ćemo da imamo predavanja, saznaćemo ovih dana”, rekla je ona.

Damjanović je istakla da su zadovoljni kako je protekao jučerašnji dan u Kliničkom centru. Ministarstvo prosvjete snosi troškove za studente sa sjevera koji su tokom boravka u glavnom gradu smješteni u podgoričkom studentskom domu.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com