Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: ,,Na mojoj zemlji ne postoje nikakvi kablovi, da ja znam. A, ako se neko poziva da ima nešto na mojoj zemlji, neka onda to legalnim putem rešava”
FOTO: Ilustracija

PODGORICA: ,,Na mojoj zemlji ne postoje nikakvi kablovi, da ja znam. A, ako se neko poziva da ima nešto na mojoj zemlji, neka onda to legalnim putem rešava”

U dijelu Jerevanske ulice na Zabjelu, za koji Vanja Đurišić tvrdi da je njegova imovina, ponovo su pokidane instalacije Crnogorskog Telekoma, koje su zamijenjene prošle sedmice. Žute, plastične cijevi, kojima su prilikom nedavne sanacije bili zaštićeni kablovi Telekoma, polomljene se u nedjelju, a juče se ispostavilo i da su kablovi ponovo pokidani.

Prijave

Nakon što su ekipe Telekoma, uprkos nevremenu i otežanim uslovima, uz asistenciju policije prošle sedmice uspjele da saniraju veliki dio štete koja je pričinjena na infrastrukturi u Jerevanskoj ulici i povežu oko 820 korisnika na mrežu, iz te kompanije saopšteno je da su kablovi juče ponovo prekinuti. Tako je oko 1.000 korisnika sa Zabjela ponovo ostalo bez servisa fiksne telefonije, interneta i Ekstra TV-a.

– Nepunih petnaest minuta nakon što su naše ekipe i policija u petak napustili teren, prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi. Blagovremenom reakcijom policije, spriječeno je ponovno kidanje kablova, a Telekom je tim povodom podnio četvrtu krivičnu prijavu– navode iz ove kompanije.

U nedjelju je, ističu iz Telekoma, prijavljen još jedan pokušaj oštećenja infrastrukture na istoj lokaciji i podnijeta još jedna krivična prijava. Policija je ponovo reagovala i spriječila dalja oštećenja, pa kablovi tom prilikom nijesu prekinuti, s tim što su ostale polomljene zaštitne cijevi i raskopana zaštitna armatura.

– Danas su u 14:45 časova kablovi ponovo prekinuti na istoj lokaciji i korisnicima sa Zabjela je ponovo onemogućeno korišćenje servisa – saopšteno je juče iz Telekoma.

Radovi u Jerevanskoj ulici, dodaju oni, biće nastavljeni u najkraćem mogućem roku, kada ponovo budu obezbijeđeni uslovi i asistencija policije, u cilju omogućavanja nesmetanog korišćenja Telekomovih servisa za sve korisnike sa Zabjela.

Vanja Đurišić je kazao da su juče oko 16 časova njegov brat Savo, supruga Danijela, sin Vuk i on, po prijavi Crnogorskog Telekoma zbog kidanja kablova u Jerevanskoj ulici, bili privedeni u CB, gdje su dali izjave.

Prava

– I tamo sam rekao da stvarno ne znam o kakvim kablovima se radi. Samo sam na svojoj zemlji zasadio rijetku vrstu badema, koju sam dugo čekao. Ne zanimaju me bilo kakve instalacije, niti ko ih je tu ubacio. Na mojoj zemlji ne postoje nikakvi kablovi, da ja znam. A, ako se neko poziva da ima nešto na mojoj zemlji, neka onda to legalnim putem rešava. Imam pravo da uživam na svojoj zemlji, to mi dozvoljavaju Ustav i zakoni Crne Gore i međunarodne konvencije o ljudskim pravima– kazao je Đurišić i ponovio da je parcela od 1.023 kvadratna metra u Jerevanskoj ulici ,,njegovo vlasništvo jedan kroz jedan“.

Ratko Vlahović, koji u zgradi u Jerevanskoj ulici živi duže od 30 godina, kaže da nijesu stanari krivi zbog ovog problema, da bi u 21. vijeku morali da budu bez televizije, telefona i interneta. Porodice Stanković i Otašević, koje žive u istoj zgradi, kažu da su zbog ovog problema raskinule ugovor sa Telekomom i potpisale ugovor sa drugim operaterom.

Povodom vlasništva nad 1.023 kvadratna metra u Jerevanskoj ulici, u toku je sudski spor između porodice Đurišić i Glavnog grada.

Pobjeda

Check Also

SERGEJ TRIFUNOVIĆ JOŠ JEDNOM ŠOKIRAO: Đinđić nas je prodao 1997. Nikada mu to nisam oprostio!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

2 Komentari

  1. Podrska za Djurisice! Sramno i Sridno je za drzavu Crnu Goru da u 21. vijeku otudjuje i osporava pravo porodici na privatnu svojinu! Pa to je sustina demokraCije gospodo! Dok Aco i Vesko mogu da rasprodaju drzavnu i otetu nacionalizovanu zemlju i prave miljeune… Ova divna porodica nema pravo na svoju djedovinu!!! Sramno. Ovo je stid i sram za Crnogorsko PRavosudje, za Sve organizacije koje se bave zastitom ljudskih prava. Bruka i sramota! Samo nam otvarate oci oooo hijene DPSovske da vidimo svi dje zivimo i da ste od Crne Gore napravili privatnu prciju!!! NEce moci, narod ce se osloboditi uskoro, a kriminalci u Corku!!!

  2. Једно је јасно “као дан”, да Ђуришићи нису власници те земље до сада би их и војском “почистили” са те парцеле, а Вања био становник Спужа. Уопште није јасно зашто Мигуљица не пресјече тај гордијев чвор и не исплати земљу власницима. Кад је било за “Лименку” нека буде и за њих.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *