Home / NOVOSTI / Pravoslavac se zaljubio u muslimanku. Raskinuli su vjeridbu odmah posle najbolnije ucjene njenog oca!

Pravoslavac se zaljubio u muslimanku. Raskinuli su vjeridbu odmah posle najbolnije ucjene njenog oca!

Mladić (24) iz Prilepa, gradića na istoku Makedonije, otvorio je dušu i za televiziju Sitel ispričao njegovu tužnu životnu priču. Nije se predstavio, ali je u detalje opisao šta mu se desilo nakon što je upoznao, zaljubio se i verio djevojku islamske vjeroispovesti.

– Svoju sreću niko ne zna, i to je zaista tako. Oduvijek sam priželjkivao srećnu i lijepu porodicu sa veselom i bezbrižnom djecom. Penjući se stepenicama života i dolazeći do vrata prave ljubavi, neko me je sapleo, i sada sam ponovo na dnu. Ispred mene su ponovo hiljade i hiljade stepenika, a da li ću sakupiti dovoljno snage i energije da se popnem, ne znam – počeo je priču za Sitel.

Kako kaže, ono što je jednom slomljeno, koliko god ga lijepio i popravljao i prepravljao, uvek ostaje slomljeno. Tako je i sa ljudskom dušom.

– Sjećam se kao da je juče bio dan kada sam je upoznao u jednom noćnom klubu, moju do nedavno vjerenicu. Iste noći sam znao da ćemo biti srećni ako ostanemo zajedno. I da, baš tako je i bilo. Naša ljubavna avantura je prerasla u stabilnu i čvrstu ljubavnu vezu koja je trajala 14 mjeseci. Ali, sve što je lijepo, kratko traje, rekao je neko, i baš tako je i bilo.

– Kada sam je zaprosio, njen otac mi je rekao da će biti moja samo ako ja postanem musliman i sunetem se (obrezivanje). Drugačije ne dolazi u obzir. Nisam znao šta da radim. Nisam mogao da se odlučim. Jednostavno, morali smo da raskinemo. U međuvremenu, ispalo je da je ona trudna već petu nedelju. Niko osim nje i mene za to nije znao. Nakon puno neprospavanih noći i prolivenih suza morala je da abortira. Nepunih mjesec dana kasnije čuo sam da je otišla u Tiranu. Tri godine je nisam vidio, niti išta čuo o njoj. Možda je negdje srećna i uspješna – završio je svoju ispovijest mladić iz Prilepa.

Check Also

SERGEJ TRIFUNOVIĆ JOŠ JEDNOM ŠOKIRAO: Đinđić nas je prodao 1997. Nikada mu to nisam oprostio!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Oduvijek je to tako. Pravoslavkama nije problem promijeniti vjeru i naciju. Za to su im krive majke i očevi koji ih ne uče đe pripadaju. U CG je isti slučaj. Ajde probajte i pritajte nekog muslimana da vas upozna sa nekom muslimankom koja vam je za oči pripala. Naravno da neće. Naprotiv učinjeće sve da do veze ne dođe. Oni svoje zadržavaju za seba a koriste (smiješne li formulacije) naše resurse za vježbanje. Moraju se ljudi naučiti da znaju što će raditi sjutra kada se ožene. Interesantno je i to da, ako se nekoj muslimanki omakne i bude otkrivena da je u vezi sa nekim hrišćaninom, niti jedan musliman je ne želi uzeti za ženu. Takve se moraju seliti daleko da bi se udale ili uzeti nekog od hrišćana za muža. Ovo je ovako oduvijek iako se toliko pričalo o bratstvu i jedninstvu. Oni su oduvijek živjeli pored nas ali nikada sa nama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *