Pretukao Akovića, a zvanično bio u ćeliji - Volim Podgoricu

Pretukao Akovića, a zvanično bio u ćeliji

Spi­si pred­me­ta o na­pa­du na pod­go­rič­kog advo­ka­ta La­za­ra Ako­vi­ća pro­sli­je­đe­ni su na po­stu­pa­nje Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, na­kon vi­še od go­di­nu da­na, is­tra­ga je do­šla do indicija ko­je uka­zu­ju na sum­nju da je na­pad na Ako­vi­ća or­ga­ni­zo­van iz spu­škog za­tvo­ra. Vi­še is­tra­žnih rad­nji do­ve­lo je do sum­nje da iza pre­bi­ja­nja tog advo­ka­ta najvjerovatnije sto­ji or­ga­ni­zo­va­na kri­mi­nal­na gru­pa i da je plan sko­van u će­li­ja­ma spu­škog za­tvo­ra. Zbog to­ga je is­tra­gu o pre­bi­ja­nju Ako­vi­ća, ko­ju je vo­di­lo Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci, pre­u­ze­lo Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo, ka­ko bi pro­vje­ri­li no­va sa­zna­nja do ko­jih su do­šli is­tra­ži­te­lji.
Sum­nje da je na­pad or­ga­ni­zo­van iz za­tvo­ra po­ja­vi­le su se na­kon što je advo­kat Ako­vić na pre­po­zna­va­nju ka­zao da je si­gu­ran da ga je na­pao Ce­ti­nja­nin Ja­smin­ko Ša­ho­vić. Pre­ma po­da­ci­ma ko­ji­ma ras­po­la­žu is­tra­žni or­ga­ni, Ša­ho­vić je 4. apri­la pro­šle go­di­ne, ka­da je do­šlo do na­pa­da, bio na iz­dr­ža­va­nju ka­zne u spu­škom za­tvo­ru.
Ako­vić je na­pad­nut 4. apri­la 2016. go­di­ne, oko 21 sat, u pod­go­rič­kom Si­ti kvar­tu. Nje­ga su ta­da na­pa­la dva još uvi­jek ne­po­zna­ta li­ca, ko­ja su mu tom pri­li­kom na­ni­je­li vi­še po­vre­da. Po­li­ci­ja je od­mah na­kon do­ja­ve o na­pa­du blo­ki­ra­la Si­ti kvart, ali ni­je uspje­la da uhva­ti po­či­ni­o­ce.

Is­tra­ži­te­lji su to­kom is­tra­ge utvr­di­li da je Da­mir Man­dić, osu­đe­ni za ubi­stvo glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka „Da­na” Du­ška Jo­va­no­vi­ća, u vi­še na­vra­ta pri­je­tio Ako­vi­ću, ko­ji mu je dok je bio su­di­ja iz­re­kao osu­đu­ju­ću pre­su­du. Man­dić je dva­put pri­je­tio Ako­vi­ću, o če­mu po­sto­je i slu­žbe­ne za­bi­lje­ške ko­je su do­sta­vlje­ne ZIKS-u, ali ni­je po­zna­to da li su pro­ce­su­i­ra­ne. Man­dić je pri­je­tio Ako­vi­ću ka­da je kao advo­kat do­la­zio u spu­ški za­tvor u po­sje­tu svo­jim kli­jen­ti­ma. Po­sled­nji do­ga­đaj de­sio se to­kom lje­ta 2015. go­di­ne, ka­da je Man­dić sreo Ako­vi­ća u za­tvor­skim pro­sto­ri­ja­ma i ka­zao mu da će mu gr­kljan iš­ču­pa­ti zbog pre­su­de ko­ju mu je iz­re­kao u pred­me­tu za ubi­stvo Du­ška Jo­va­no­vi­ća.
Ako­vić je kao su­di­ja Vi­šeg su­da osu­dio Da­mi­ra Man­di­ća na 30 go­di­na za­tvo­ra za to krivično djelo.

Aković je bio i predsjednik sudskog vijeća koje je osudilo organizovanu kriminalnu grupu optuženu za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Nakon izricanja presude, ispred njegovog stana je bilo angažovano policijsko obezbjeđenje. Policija ga je obezbjeđivala sve vrijeme dok je obavljao sudijsku funkciju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com