Put CT-BD i dalje opasan, ne zna se kada će biti prohodan - Volim Podgoricu

Put CT-BD i dalje opasan, ne zna se kada će biti prohodan

Gotovo 12 dana zatvoren je put Cetinje-Budva, a sve su prilike da neće brzo biti prohodno ovim dijelom puta. Glavni inspektor za puteve Ednand Abdić kazao je CdM-u da je jutros obišao radove, međutim odluku u puštanju saobraćaja nije donio.

Za CdM objašnjava i zašto.

“Još se nijesu stekli uslovi za normalno odvijanje saobraćaja na toj dionici puta. Čak i da nema odrona uslovi su takvi da bi bilo veoma otežano odvijanje saobraćaja. Tu je magla, vidljivost na jedva pet metara”, kaže nam Abdić.

Do odrona je došlo nekih 200 metara ispod ”malog tunela“ ka selu Lapčići, na kosini sa koje se obrušila velika količina materijala. Inspektor za puteve je odlučio da se put zatvori zbog mogućnosti da se nova masa obruši na kolovoz, a saobraćaj će biti obustavljen dok se ne ukloni i najmanja opasnost i sanira kosina.

“Poslije prvog dana odrona na kolovozu nije bilo odronjenog materijala. Tada je očišćen. Sjutra ću ponovo obići taj dio puta. Zbog izuzetno smanjene vidljivosti radnici se ne mogu popeti da bi obavili aktivnosti oko sanacije kosine“, ističe Abdić.

A da odroni i dalje ne miruju potvrđuje incident koji se prije par dana dogodio dok su izvođeni radovi na putu Budva-Cetinje.

Tokom radova u kojima su angažovane teške mašine srušio se dio brda koji je umalo pao na jednog radnika. Tragedija je izbjegnuta u zadnji čas.

Prema najavama meteorologa očekuju nas obilne kiše, zbog toga se građani pozivaju na oprez u saobraćaju.

www.cdm.me

1 komentar

  1. I’m curious to find out what blog system you happen to be utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest site and I’d like to find something more secure. Do you have any solutions?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com