Dodijeljene diplome polaznicima četvrte generacije Škole retorike KIC-a “Budo Tomović” - Volim Podgoricu

Dodijeljene diplome polaznicima četvrte generacije Škole retorike KIC-a “Budo Tomović”

 

Četvrta KIC-ova Škola retorike pod rukovodstvom prof.dr Radovana Radonjića završena je sinoć, 28. decembra, a polaznicima su svečano dodijeljene diplome u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”.

Za tri mjeseca, sedamnaest polaznika vrlo uspješno je ovladalo vještinama lijepog govora, debatovanja i pregovaranja, ali i ojačali govorničke i retoričke sposobnosti.

Rukovodilac školom, prof. dr Radovan Radonjić istakao je da je ovo veliki uspjeh pogotovo za mlade, buduće retoričare kojima je ova Škola donijela nova znanja i iskustva, a koji su kroz interaktivna predavanja naučili da izraze svoje ideje i uvjerenja.  Još jednom je zahvalio utemeljivačima ove Škole KIC-u “Budo Tomović” i Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada, i podsjetio da cijela ideja ne bi bila realizovana bez podrške kako ovih institucija, tako i direktorice KIC-a Snežane Burzan i sekretarke Sekretarijata za kulturu i sport Nele Savković – Vukčević.

Dobitnici diploma su: Aleksandra Masoničić, Anđela Bulatović, Bojana Đukanović, Veselin Savić, Dragan Blečić, Đina Kontić, Iva Hajduković, Isidora Dragojević, Jovana Mirković, Ljerka Kralj, Ljiljana Jokić, Mersada Sutović, Mirela Ramčilović, Tanja Rabrenović, Hristina Ivanović. Ove godine prvi put dodijeljena je posebna diploma za završeni napredni nivo Škole retorike, a nju su dobili Vojislav Janković i Dina Knežević.

Polaznici su u okviru svečane dodjele, na posljednjem času demonstrirali naučene vještine besjedništva, govoreći na crnogorskom i na nekoliko stranih jezika. Interesantno je da se pored polaznika, sopstvenim govorom predstavila gošća Manja Dragojević – učenica 7. razreda Osnovne škole “Oktoih” koja je za samo tri časa shvatila kako se pravi sopstveni govor, smogla hrabrosti i bez ikakve treme se pred polaznicima predstavila govorom.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com