GO Golubovci: U Zeti samo prošle godine uloženo preko tri i po miliona eura - Volim Podgoricu

GO Golubovci: U Zeti samo prošle godine uloženo preko tri i po miliona eura

Gradska opština Golubovci demantovala je navode Građanskog pokreta URA da u Zeti “nema novih radnih mjesta”.

“Činjenice koje demantuju tvrdnje Balše Vujačića, člana podgoričkog odbora URA, jasno pokazuju da smo direktnim doprinosom i aktivnostimana području Zete otvorili 160 novih radnih mjesta u prethodnom periodu u institucijama koje funkcionišu na području Opštine Golubovci, kao i sigurnih nekoliko stotina radnih mjesta u realnom sektoru kroz direktno stvaranje uslova za otvaranje tih radnih mjesta.I u narednom periodu ćemo građanima Zete, direktnom ili posrednom zaslugom Gradske opštine Golubovci, staviti na raspolaganje još stotinjak radnih mjesta”, ističu oni.

Netačne su, poručuju iz Gradske opštine Golubovci, i tvrde da ništa od obećanih projekata nijesu uradili te ističu da su samo u prošloj godini investirali preko 3 miliona i 600 hiljada eura.

“Da je Vujačić imalo zainteresovan za dešavanja u Zeti, znao bi da smo godini iza nas smo započeli tri strateški važna kapitalna projekta, gdje smo po osnovu priprema za početak radova na II fazi zaobilaznice oko Golubovaca utrošili preko 1,3 miliona eura na rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, zatim, skoro milion je utrošeno u izgradnju Srednje stručne škole u 2017.godini. Otpočeli smo radove i na izgradnji saobraćajnice Golubovci – Mataguži čija ukupna vrijednost prevazilazi četiri miliona eura, a u prošloj godini su započeti radovi vrijedni oko 400 hiljada eura”, navode oni.

U dalju rekonstrukciju i izgradnju novih saobraćajnica, dodaju,  utrošeno je oko 600 hiljada eura u prošloj godini, a za potrebe održavanja postojeće putne infrastrukture preko 150 hiljada.

“Nismo zaboravili ni ulaganja u vodovodnu infrastrukturu, gdje smo kroz projekte u Bijelom Polju i Mahali u prošloj godini utrošili 130 hiljada eura. Pred kraj prošle godine započeli, a početkom ove godine završili smo reciklažni centar vrijedan takođe oko 150 hiljada eura”, dodaju iz Gradske opštine Golubovci..

U ovom trenutku, ističu oni, u Zeti se izvode radovi u vrijednosti od preko 10 miliona eura.

“Iza naših politika stoji preko 4,5 hiljada birača, a iza nekih drugih politika i predstavnika tih politika svega par desetina najbližih rođaka i prijatelja. Ta statistika jeste poražavajuća, ali srećom samo za one koji su se na poraze navikli, pa im još jedan u višedecenijskom nizu neće teško pasti”, zaključili su oni.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com