Povratak Karija za 2-0 u seriji, Lebron vodio Klivlend do brejka - Volim Podgoricu

Povratak Karija za 2-0 u seriji, Lebron vodio Klivlend do brejka

Stef Kari se oporavio od povrede i odmah dao značajan doprinos u drugoj pobjedi Golden Stejta nad Nju Orleansom u polufinalu Zapada – 121:116.

Plej Voriorsa je za 27 minuta ubacio 28 poena, uz sedam skokova, dvije asistencije i tri ukradene lopte.

Za razliku od prvog meča kada su branioci titule dominirali, Pelikansi su ovoga puta pružili jači otpor, ali nedovoljno za iznenađenje.

Najefikasniji je u Golden Stejtu bio Kevin Durent sa 29 poena, Drejmond Grin je bio blizu drugog uzastopnog tripl-dabla: 20 poena, 12 asistencija, devet uhvaćenih lopti.

Kod Pelikansa je najbolji bio Entoni Dejvis sa 25 poena i 15 skokova, poen manje dodao je Džru Holidej koji je imao po osam skokova i asistencija. Rondo je upisao 22, a Nikola Mirotić 18 koševa.

Klivlend je brejkom otvorio polufinale Istoka, savladavši Toronto poslije produžetka 113:112.

Toronto je u većem dijelu utakmice kontrolisao rezultat i činilo se da će Reptorsei povesti u seriji – ipak, u finišu regularnog dijela utakmice su pravili neshvatljive greške, Klivlend se izvukao, a onda u dodatnih pet minuta zapečatio sudbinu domaćina.

LeBron Džejms je bio centralna figura duela sa tripl-dablom: 26 poena, 13 asistencija, 11 skokova. Pratio ga je Džej Ar Smit sa 20, te Kajl Korver sa 19 pogodaka.

Kod Toronta bolji od ostalih bio je Jonas Valančijunas sa 21 poenom i isto toliko uhvaćenih lopti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com