Home / NOVOSTI / 18 brutalnih likvidacija u Srbiji ove godine, Prelević: Mi se udavismo u drogi
FOTO: JUGMEDIA

18 brutalnih likvidacija u Srbiji ove godine, Prelević: Mi se udavismo u drogi

Od početka nedjelje u Beogradu su se dogodile dvije mafijaške likvidacije. Najprije je kod Autokomande džip u kom je bio pripadnik klana Luke Bojovića dignut u vazduh, dok je prije dvije, u Žarkovu, jedan muškarac izrešetan iz automatskog oružja. Sumnja se da je povod za oba ubistva trgovina narkoticima.

Iz automobila u pokretu ubica je pucajući iz automatskog pištolja “škorpiona”, ispalio najmanje dvadeset metaka u 45-godišnjeg Savu Stevovića. Prolaznici su njegovo tijelo pronašli za volanom automobila “mini moris” u beogradskom naselju Žarkovo. Ubijeni muškarac imao je kriminalni dosije zbog trgovine drogom, nelegalnog oružja i nasilničkog ponašanja.

Stevović, koji je inače iz Nikšića, nedavno je izašao iz zatvora u inostranstvu.

Nekoliko minuta poslije ubistva, policija je u obližnjim ulicama pronašla zapaljeni bijeli “BMW” sa zatamnjenim staklima. Sumnja se da su upravo taj automobil ubice koristile tokom zločina.

Istraga je u toku i za ubicama se traga – upravo je to rečenica koja se najčešće čuje kada su u pitanju slučajevi ubistva u podzemlju, iako je sredinom oktobra 2016. država objavila rat mafiji.

“Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i u ovaj rat ulazimo potpuno bez zadrške, bez rezerve”, izjavio je ministar policije nebojša Stefanović, podsjeća N1.

“Mi ćemo se, bez obzira na cenu koju možemo da platimo, žestoko obračunati sa onima koji misle da im je Beograd prćija i da mogu da ubijaju koga stignu”, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ove prijetnje kriminalcima vrh države uputio je poslije ubistva osuđivanog narko dilera i vođe jedne navijačke grupe Aleksandra Stankovića.

Od tada se u Srbiji, u kriminalnim obračunima, dogodilo 37 ubistava.

U borbi za prevlast na narko tržištu ili ratovima klanova od početka ove godine ubijeno je 18 ljudi.

Bivši koministar policije Božo Prelević kaže da policija, uprkos najavama, na djelu ne pokazuje da sa kriminalcima ratuje.

“Oni vama u policiji stalno podmeću i guraju neke specijalne jedinice koje skaču iz helikoptera, pa izlaze iz vode, pa sa zgrade idu niz kanap unatraške, pa kome to treba. Šta će ovoj zemlji 30 takvih jedinica, a nemamo kriminalističke inspektore i inspektore koji treba da uhvate narkomane. Mi se udavismo u drogi”, kaže Prelević, prenosi N1.

Prema dosadašnjim policijskim saopštenjima, rasvetljeno je devet slučajeva kriminalnih likvidacija.

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *