Home / PG INFO / Aktuelno / Rok za prijavu za legalizaciju ostaje 15. jul  
FOTO: Ilustracija

Rok za prijavu za legalizaciju ostaje 15. jul  

Rok za prijavu za legalizaciju objekata nije produžen i ostaje 15. jul, a građani koji urade elaborat izvedenog stanja ali ne stignu da završe proceduru ovjere i upisa u katastar mogu podnijeti nepotpun zahtjev, nakon čega imaju rok od 90 dana da dostave ovjereni elaborat i dokaz da je objekat upisan u katastar, saopšteno je iz Minisarstva održivog razvoja i turizma.

“Kao što je javnosti poznato, preduslov za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je da je objekat evidentiran u katastru nepokretnosti. Upis objekta se vrši na osnovu elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta koji izrađuje licencirana geodetska organizacija i koji je
ovjeren u Katastru i zahtjeva za upis objekta shodno Zakonu o državnom premjeru i katastru. Elaborat koji je ovjeren u Katastru se podnosi uz zahtjev za legalizaciju nadležnom organu lokalne uprave sa izvodom iz lista nepokretnosti, odnosno dokazom da je objekat upisan u list nepokretnosti”, pojašnjeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prema njihovim riječima s obzirom na činjenicu da može doći do zastoja u Katastru zbog velikog broja zahvjeva, izmjena Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata predviđa da bespravni graditelji koji urade elaborat izvedenog stanja predaju nepotpun zahtjev za legalizaciju i dopune ga ovjerom iz Katastra u roku od 90 dana.

CdM

Check Also

“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *