Home / NOVOSTI / Društvo / SKANDAL U U MILEŠEVI! Potukle se vladike Atanasije i Filaret, čupali se za kose i brade usred službe!
Atanasije i Filaret foto TV Hram

SKANDAL U U MILEŠEVI! Potukle se vladike Atanasije i Filaret, čupali se za kose i brade usred službe!

Srpsku pravoslavnu crkvu potresa novi skandal, a to je fizički obračun episkopa mileševskog Atanasija (Rakite) i umirovljenog episkopa Filareta!

 Oni koji su se zatekli u blizini manastira Mileševa u vrijeme večernje službe prošlog ponedjeljka nisu mogli da vjeruju svojim očima. Naime, novoustoličeni episkop mileševski Atanasije Rakita i bivši vladika Filaret su se tukli i čupali za kose i brade!

Kako pisu srpski mediji, u manastiru Dubnica kod Nove Varoši, gdje prema odluci episkopa Atanasija boravi umirovljeni vladika Filaret, došlo je do prave tuče i to naočigled sveštenstva u konaku manastira.

– Tuča se dogodila u ponedeljak, 2. jula, u 17 sati, pred večernju službu u manastiru. Vladika Atanasije je nasrnuo na Filareta, čupao ga za bradu i udarao. Vladika Filaret se nije branio, samo je dozivao pomoć i vikao: „Joj, šta mi radi. Zovite policiju“. Nakon što je uspio da se otrgne iz ruku vladike Atanasija, Filaret je istrčao iz konaka i pobjegao ka manastiru, a vladika Atanasije Rakita je za njim uzvikivao: „Napolje iz moje eparhije! Napolje!“ – otkriva  izvor Alo portala.
Prema njegovim riječima, vladike iz klinča rastavili su đakon i sveštenik (imena poznata redakciji).

Iz okruženja vladike Filareta su za „Alo!“ potvrdili da je do sukoba došlo, ali nam nisu željeli da otkrivaju detalje. Vladika Filaret do zaključenja broja nije odgovarao na pozive.

Episkop mileševski Atanasije Rakita s druge strane za „Alo!“ demantovao je da je došlo do bilo kakvog sukoba. On je na pitanje: „Da li je tačno da se fizički obračunao sa vladikom Filaretom?“, samo kratko odgovorio: „To nije tačno!“

Zaista čudi što je do ovoga sukoba došlo jer je vladika Atanasije dozvolio umirovljenom Filaretu da boravi u njegovoj eparhiji i dao mu smještaj. Filaret je zbog tog postupka na sva zvona hvalio Rakitu i govorio za njega da je divan.

Međutim,  početak sukoba dvojice episkopa može se tražiti u otvorenom negodovanju Filareta na odluku episkopa Atanasija da na proslavi 800 godina crkve u Mileševi skače udalj. Filaret je otvoreno govorio da takvo ponašanje ne priliči jednom episkopu SPC.

– Čuo sam da se to dogodilo. Mislim da je to zbog toga što je episkop Atanasije malo ljubomoran što vladiku Filareta narod voli i doživljava ga kao svog, a Rakita je akademski vladika – kaže on.

Check Also

TRAGEDIJA: Drvo ubilo muškarca (76)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *