Home / NOVOSTI / Ekonomija / Bulatović predsjednik Odbora direktora Aerodroma

Bulatović predsjednik Odbora direktora Aerodroma

Šef kabineta premijera i dosadašnji član Odbora direktora Aerodroma Dragoljub Bulatović novi je predsjednik te državne kompanije.

To je odlučio Odbor direktora na današnjoj konstitutivnoj sjednici.

Bulatović je naslijedio Božidara Vuksanovića kojem nije produžen mandat nakon što je utvrđeno da je kršio zakon i javni podredio privatnom interesu.

Novina je i to što Bulatović neće imati profesionalnu funkciju predsjednika u Odboru direktora ACG, što znači da nema visoko primanje kao njegov prethodnik.

Članovi Odbora ACG su savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović i dosadašnji članovi Zdravko Mitrović, Vlastimir Ristić i Dževat Redžematović.

Agencija je 21. juna utvrdila da je Vuksanović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer je lani (jul, avgust, septembar) istovremeno primao direktorsku platu u Upravi za inspekcijske poslove (1.245 eura mjesečno) i naknadu za članstvo u Odboru ACG, te glasao za sebe i izmjene Statuta da bi se profesionalizovala funkcija predsjednika koju obavlja.

Vuksanović je saopštio da je vratio novac državnom budžetu i kršenje zakona, koje je utvrdila ASK, nije smatrao problematičnim.

Vijesti

Check Also

“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *