Home / NOVOSTI / Društvo / Dragutin Dakić novi načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore
Foto predsjednik.me

Dragutin Dakić novi načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore

Savjet za odbranu i bezbjednost danas je na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore postavio brigadnog generala Dragutina Dakića.

Iz Službe za informisanje crnogorskog predsjednika saopšteno da je dosadašnji vršilac dužnosti načelnika, brigadni general Ilija Daković imenovan za izaslanika odbrane Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na sjednici je razmotren Izvještaj o uticaju nove migrantske rute iz Albanije i Grčke, koja vodi prema Evropskoj uniji, na bezbjednost Crne Gore.

– Savjet je donio odluku o angažovanju pripadnika Vojske zbog podrške organu uprave nadležnom za poslove policije u zaštiti državne granice od ilegalnih migranata do kraja godine – navodi se u saopštenju.

Savjet je usvojio odluku o učešću štabnih oficira i jedinice Vojske do ranga čete na obuci i vježbama u okviru NATO aktivnosti pod nazivom Pojačano istureno prisustvo.

Vojska Crne Gore uputiće jednog štabnog oficira i pješadijsko izviđačko odjeljenje u okviru kontigenta oružanih snaga Slovenije pod komandom oružanih snaga Kanade.

Na sjednici Savjeta, pored Dakovića, učestvovali i ministri odbrane, vanjskih i unutrašnjih poslova, Predrag Bošković, Srđan Darmanović i Mevludin Nuhodžić, kao i vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Vesko Damjanović.

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *