Home / NOVOSTI / Ekonomija / Novak Jovović (19) je (ne)običan mladić: Upisao je poljoprivedni fakultet, evo zbog čega!

Novak Jovović (19) je (ne)običan mladić: Upisao je poljoprivedni fakultet, evo zbog čega!

Bez mladih i školovanih ljudi nema razvoja. Kada mladi čovjek ostane na svom imanju i zaradu za život potraži u poljoprivredi, može se kazati samo “svaka čast”.

Devetnaestogodišnji Novak Jovović iz Martinića nadomak Danilovgrada kaže da je zavolio poljoprivredu, pa je zato i upisao poljoprivredni fakultet kako bi na svom imanju unaprijedio poljoprivrednu proizvodnju.

Jovović je upisao Biotehnički fakultet u Podgorici i kaže da će ostati na porodičnom imanju i u poljoprivredi tražiti egzistenciju.

“Otac mi se bavi poljoprivredom, a i ja sam je zavolio. Upisao sam fakultet jer znanja nikad nije dosta”, rirekao je on.

Na imanju Jovovića je 3.500 hiljade čokota vinove loze, stotinu pedeset stabala voća, parcela sa pšenicom je požnjevena, a tu je i stado od dvadesetak ovaca.

“Godina je dobra, vinograd dobro nosi i nadamo se da će biti i uspješna”, optimističan je mladi poljoprivrednik.

Martinići su kraj u kome se živi od poljoprivrede. Za povećanu proizvodnju treba i ulagati. Jovovići su prije desetak dana završili i bunar uz podršku ministarstva poljoprivrede.

“Sušna su ljeta i bez dovoljno vode nema poljoprivredne proizvodnje. Vodu smo pronašli na stotinu i deset metara i svaki euro će se isplatiti”, kazao je mladi domaćin.

Novak sa porodicom posjeduje dva hektara zemlje. Proizvodnju namjeravaju i da prošire , pa kako kaže, uskoro će i zakupiti nove parcele.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *