“Bila sam žrtva nasilja u URA-i” - Volim Podgoricu

“Bila sam žrtva nasilja u URA-i”

Nekadašnja članica GP URA iz Nikšića Jelena Vuletić kaže da je u ovoj partiji bila žrtva verbalnog nasilja nakon čega je i napustila patiju.

Dodaje da se osipa članstvo te partije.

– URA nije vrijedna nijednog svog iskrenog člana. Kada sam, prije više od godinu dana, pristupila pokretu, duboko sam vjerovala da GP URA zaista baštini koncept građanske Crne Gore, kao i to da je jedina opoziciona partija koja može da doprinese promjenama u Crnoj Gori. Stoga sam, zapostavljajuci često svoje obaveze, izuzetno se trudila da dam svoj doprinos na putu ka tim promjenama – kazala je Vuletić.

Prvenstveno je, ističe, imala želju da doprinese demokratskim promjenama u državi.

-Ali je sa njima to, za svakog pojedinca, nemoguća misija. URA se profiliše kao građanska opcija, demokratiju navodno neguje kao najveću vrijednost, a ustvari je sve suprotno od toga. Malo je reći da u URA-i vlada atmosfera međusobnog nepoštovanja, koje polako postaje uobičajen i opšteprihvaćen način komuniciranja – navodi bivši član ove partije.

Tvrdi i da u ovoj partiji takođe vlada atmosfera agresivnosti i verbalnog nasilja, čija je bila žrtva.

-Pokret sam napustila nakon brutalnih verbalnih napada od strane necivilizovanih pripadnika ove organizacije. Stiče se utisak da svi oni koji imaju svoj stav, misle svojom glavom a pritom nešto u toj glavi i imaju, nisu dobrodošli u ovu partiju – navela je Vuletić.

Ne slaže se, kaže, sa politikom koju URA vodi u ovom trenutku, a velikim dijelom se odnosi na koaliciju sa DCG.

– Oni koji zajedno sa Demokratskom Crnom Gorom, čiji privezak postaju sve više iz dana u dan, sebe nazivaju ljudima za 21 vijek, morali bi prvo da se dobro zapitaju da li zapravo posjeduju i minimum kako ljudskih tako i profesionalnih kvaliteta, jer od sad pa ubuduće sigurno neću preporučiti nikome da im pruži podršku – zaključuje Vuletić.

0

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com