ŠALJU KAMIONE I TELEFONIRAJU “VAŽNIM LJUDIMA”! Krnovo Green Energy pokušava da probije blokadu mještana Brezana (FOTO) - Volim Podgoricu

ŠALJU KAMIONE I TELEFONIRAJU “VAŽNIM LJUDIMA”! Krnovo Green Energy pokušava da probije blokadu mještana Brezana (FOTO)

Energetska kompanija Krnovo Green Energy pokušava da zastraši mještane i probije blokadu puta koja traje već mjesec dana kako bi završili posao sanacije trafostanice i otišli, a ostavili potpuno uništenu putnu infrastrukutru.


Ovo navode mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, koji blokiraju seoski put od 20. juna i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima 110kV I 400kV, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.
“Cio dan naviru veliki kamioni sa pijeskom koje šalje Krnovo Green Energy i pokušavaju da probiju blokadu, iako smo prije dva dana postigli dogovor da će asfaltirati dionicu puta koju su uništili u protekle tri godine tokom izgradnje dalekovoda i trafostanice.

Predstavnik Krnovo Green Energy, Ivo Kadić, nas je pozvao na hitan sastanak i tada je prvo pokušao da prebaci krivicu na druge, a sjutradan je prihvatio da se sanira dionica puta i rekao nam da su već tražili ponude od gradjevniskih firmi, te da će 99% to biti završeno, pa da će oni, navodno, taj iznos potraživati od onih koje oni krive za to što put nije saniran, kaže predsjednik odbora mještana Mićo Blagojević i doda je da će mještani, ukoliko bude trebalo, izaći u javnost sa informacijama koje imaju.

“Troje članova mjesnog odbora se čulo s njim povodom kamiona koje su potom počeli da šalju i svima je ispričao različitu priču, pominje advokate, pa onda da to radi, navodno Siemens, a da oni pojma nemaju, i slične bajke. Pokušavaju da se igraju s nama kao da smo djeca, a sve kako bi izbjegli obavezu da put vrate u prvobitno stanje, “kaže Blagojević.
Član mjesnog odbora Nikola Radojević je bio na putu kada je veliki kamion natovaren pijeskom pokušao da prodje.


“Jedan kamion je imao oznaku CGES-a, drugi su bili privatnika iz Nikšića, a svi su se pravili ludi i, kada smo ih zaustavili, navodno su telefonirali “bitnim ljudima” i pokušavali da nas zastraše”, kaže Radojević. Žalosno je – dodaje on – da mještani jednog malog sela moraju na ovaj način da obezbjedjuju poštovanje zakona od strane moćnih kompanija i njhovih vlasnika.
Mještani naglasavaju da je “Krnovo Green Energy privatna kompanija koja se pojavljuje kao korisnik eksproprijacije, navodno, u interesu države, a CGES je državna kompanija koja takodje pokusava da zakidanjem najsiormasnijih gradjana Crne Gore, ostvaruje ekstra profit”.
“Oni su vezani ugovornim odnosom, vrijednim desetine miliona eura, a sada i svoje medjusobne nesuglasice pokušavaju da prebijaju preko ledja siromašnih seljaka. U njihovom poslovanju i djelovanju, nema ni trunke humanog odnosa i društvene odgovornosti, rukovode se isključivo profitom, što je dokaz da je Crna Gora daleko od tekovina civilizovanog društva”, zaključuju mještani.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com