PODGORIČANKA TVRDI: Moja ćerka 12 godina radi u trgovinama i buticima jer su konkursi namješteni - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA TVRDI: Moja ćerka 12 godina radi u trgovinama i buticima jer su konkursi namješteni

Kandidati koji su namjeravali da se prijave na konkurs JPU „Đina Vrbica” za dva radna mjesta pedagoga optužili su upravu vrtića da su te pozicije unalrijed namještene za dvije radnice koje imaju ugovore na određeno, čime im se krše prava da na osnovu referenci i školske spreme budu u izboru za dva radna mjesta.

Podgoričanka O.K. ispričala je za „Dan” da je njena ćerka ponijela potrebna dokumenta u JPU „Đina Vrbica”, kako bi konkurisala za radno mjesto pedagoga, ali da su joj zaposleni kada je htjela da ostavi prijavu saopštili da nema potrebe da se prijavljuje jer su radna mjesta namijenjena za dvije radnice i drsko joj odgovorili da tu nema šta da traži.

“Moja ćerka 12 godina ne može da nađe posao u struci i radi u trgovinama i buticima zbog ovakvih namještenih konkursa. Otišla je sa nadom da će makar biti u izboru kako bi pokušala da nađe posao u svojoj struci, ali je u vrtiću naišla na drsko ponašanje i direktno su joj rekli da su već planirali dvije radnice, čak su im i imena naveli. Ovo je nečuveno i ne znam do kad će ovo trajati kod nas. Osim moje ćerke, bilo je kandidata i van Podgorice, koji su uzalud došli i bez ikakvog objašnjenja nijesu mogli da konkurišu za ta dva radna mjesta”,  ističe majka O.K.

Majka kandidatkinje poručuje da će slučaj prijaviti Inspekciji rada, kako bi se utvrdilo da li je konkurs za pedagoge sproveden po zakonu.

Direktor JPU „Đina Vrbica” Vuk Stanišić kazao je za ,Dan” da je konkurs za dva pedagoga na neodređeno sproveden u skladu sa zakonskom procedurom i prethodno dobijenom Saglasnošću od Ministarstva prosvjete.

“Na konkurs se prijavilo 10 kandidata koji su, prije intervjua, bili obaviješteni o vremenu i mjestu održavanja istog. Svi kandidati su obavili razgovor pred Komisijom za prijem u racni odnos. Odluka o izboru kandidata još uvijek nije donesena, a ista će biti donijeta u skladu sa zakonskim rokom i usaglašena sa Izvještajem komisije”,  ističe Stanišić.

DAN

1 komentar

  1. To je tacno u vecini slucajeva. Ali zaboravila si da reces da i ti i cerka i baba ti glasate DPS. I to kukate 4 god protiv njih, a kad dodu izbori, glasate ih za kesh ticket od 20 do 50 evra. Zato cuti, nepas pravo glasa , treba jos 12 god da ti radi i na gorim mjestima, a vi bi opet glasale Mila gospodina pustog…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com