Uživajte u ljetu, nema nikakvog smrtonosnog virusa na Adi! - Volim Podgoricu

Uživajte u ljetu, nema nikakvog smrtonosnog virusa na Adi!

,,Za 21. vijek karakteristične su „Lažne vijesti“ i dezinformacije koje neodgovorni pojedinci izmišljaju, a zatim i šire po društvenim mrežama i portalima iz samo njima znanih razloga”, kaže se između ostalog u odgovoru Instituta za javno zdravlje na upit portala Volim Podgoricu.

Naime, nekoliko naših čitalaca javilo se sa željom da se informiše o navodnom postojanju  virusa, koji se, kako su tvrdili, pojavio u regionu Ulcinja (Ada Bojana), a od kojeg je, prema njihovom kazivanju, jedna osoba preminula, a pominjali su i slučajeve zaraženih osoba, pa i pacijenta koji je, navodno, u komi.

Kako su kazali virus napada centralni nervni sistem.

Iz Instituta za javno zdravlje demantovali su ove tvrdnje.

Saopštenje Instituta za javno zdravlje prenosimo integralno.

Smrt od zarazne bolesti je u XXI vijeku tragičan događaj posebno ako se radi o bolesti koja se mogla prevenirati i spriječiti. Za XXI vijek su takođe karakterističkne „lažne vijesti“ i dezinformacije koje neodgovorni pojedinci izmišljaju a zatim i šire po društvenim mrežama i portalima iz samo njima znanih razloga. Lažne vijesti predstavljaju takođe tragične događaje koji nose veliku opasnost od unošenja straha i panike među stanovništvo posebno u jeku turističke sezone.

Lažne vijesti su i situacija za koju ste nam poslali upit o navodnom slučaju smrti od nepoznatog virusa na teritoriji ulcinjske opštine. Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje Crne Gore na dnevnom nivou prati prijave zaraznih oboljenja koje pristižu sa cijele teritorije Crne Gore i uvidom u Registar zaraznih bolesti nije registrovano niti oboljevanje a posebno ne smrtni slučaj od bilo koje virusne infekcije koja bi se mogla manifestovati komom.

Samim tim, pozivamo sve turiste i stanovnike da uživaju u ljetu uz obavezno pridržavanje opštih i specifičnih mjera prevencije zaraznih bolesti kao i mjera prevencije prekomjernog izlaganja sunčevim zracima i tropskim temperaturama. Sve navede mjere su dostupne sa web stranice Instituta.

1 komentar

  1. An impressive share, I recently given this onto a colleague who has been conducting a small analysis on this. And that he in truth bought me breakfast since I stumbled upon it for him.. smile. So well then, i’ll reword that: Thnx for your treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I am strongly over it and love reading regarding this topic. If you can, as you grow expertise, would you mind updating your site with increased details? It can be extremely useful for me. Huge thumb up in this writing!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com