Broj korisnika aplikacije Klik Podgorica u porastu - Volim Podgoricu

Broj korisnika aplikacije Klik Podgorica u porastu

Za nekoliko mjeseci, od kada je lansirana, aplikacija ,,Klik Podgorica“ preuzeta je više od 5000 puta. Korisnike su najviše zanimali podaci o ugostiteljskim objektima, gradskom saobraćaju i kulturi. Tokom istog perioda – od maja do jula – zabilježeno  je više od 10 000 posjeta web stranice www.klikpodgorica.me.

 

Aplikacija “Klik Podgorica” omogućava građanima i turistima da na brži i jednostavniji način dobiju informacije o gradskom i željezničkom saobraćaju, biciklizmu, ugostiteljstvu, sportskim objektima, zdravstvenim ustanovama, kao i o kulturi i istoriji Glavnog grada. To je svojevrsni digitalni vodič kroz Podgoricu, koji sadrži podatke o više od 1500 objekata, lako pretraživih na elektronskim mapama. Osim toga, aplikacija sadrži i informacije o kulturno – istorijskim objektima, obrazovnim i zdravstvenim institucijama, biciklističkim stazama.

 

Aplikacija i web platforma ,,Klik Podgorica“ nastale su kao rezultat projekta koji su partnerski realizovali NVO Mladiinfo Montenegro, Glavni grad Podgorica i kompanija Studio Lasso, uz podršku Telenor fondacije.

 

Korisnici su, tokom perioda od lansiranja, bili u prilici da sugerišu izmjene za poboljšanje aplikacije. Tako je skoro 150 korisnika Android i iOS verziju aplikacije ocijenilo gotovo maksimalnim ocjenama.

 

Kako bi se sadržaj aplikacije dodatno unaprijedio, sklopljeni su sporazumi sa gradskim institucijama i kompanijama, koji će kroz aplikaciju objavljivati informacije o događajima koji su predmet pažnje korisnika. Aplikacija se razvija sa ciljem proširenja informacija o postojećim kategorijama, a u fokusu je i promocija verzije na engleskom jeziku, kako bi bila od koristi turistima koji posjećuju Glavni grad.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com