PODGORICA: Planira se rušenje više objekata i dva mosta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Planira se rušenje više objekata i dva mosta

Gro primjedbi i sugestija Savjeta za reviziju DUP-a „Masline” usvojeno je tako da su pitanja regulacije Savinog, Mosorskog i Markovog potoka detaljnije pojašnjene, obzirom da su kako je i obrađivvać plana Urbi.pro naveo u planskom dokumentu „svi mostovi i propusti u dosta lošem stanju i potrebno je rekonstruisati ih ili izgraditi nove”.
– DUP-om Masline je planirano uklanjanje nekoliko objekata i to na prostoru gdje je PUP-om određena namjena površine za zdravstvenu zaštitu, na mjestima gdje su saobraćajnice proširene po standardima, kao i na trasi Savinog potoka, pri čemu planer sugeriše da se prilikom regulacije potoka, ukoliko je moguće izvrši korekcija u dijelu gdje ista prelazi preko stambenih objekata. Kao prva faza izgradnje neophodno je izvesti regulacione radove od mosta preko Savinog potoka na putu za Doljane do uliva Mosorskog potoka uz rušenje pješačkog mosta i starog kamenog mosta nizvodno i uzvodno od mosta na Ulici Đulje Jovanova. Druga faza regulacije biće izvoženje regulisanog korita na dijelu buduće saobraćajnice, kao i regulacioni radovi nizvodno od mosta Đulje Jovanova do početka regulacije. Druga faza regulacije može se realizovati iskqučivo zajedno sa izgradnjom planirane saobraćajnice. Prije početka izgradnje zatvorenog kanala neophodno je realizovati pripremne radove u koridoru buduće saobraćajnice– pojasnio je obrađivač u korigovanom DUP-u.
Istaknuto je i da regulacija Savinog potoka podrazumijeva i rekonstrukciju tri ispusta postojeće atmosferske kanalizacije kao i produbljivanje korita.
Obzirom da u prvobitnom nacrtu nije postojao Markov potok, u ovom planskom dokumentu je navedeno da se na dvije UP 31 i 32 nalazi se Markov potok, koji iako bez vode čini veliki kvalitet i predstavlja „kičmu” naselja, u dužini od 600- 700 metara, sa visinskom razlikom od 5-6 metara.
Primarnu uličnu mrežu čine ulice Đulje Jovanova, Iveze Vukova i X Crnogorske brigade, pri čemu su ulice Đulje Jovanova i Franca Rozmana planirane da se prošire na 7 metara sa trotoarima od po 1,50 metra, a Ulica Iveze Vukova na 6 metara širine sa trotoarom sa jedne strane od 1,50 metara, kao i Ulica X Crnogorske brigade uz na djelovima obostrane trotoare.
– Veći zahvat je planiran duž Savinog potoka gdje se projektovanim rješenjem potok zacijevljuje a cijev se podvlači pod trotoar i dio kolovoza ulice CASNO, čime je izbjegnuto širenje regulacije ulice i potoka na susjedne parcele i sačuvao se postojeći fond. Regulacijom Mosorskog potoka je predviđeno sakupljanje voda sa
padina Doljanskog polja i podzemnih voda duž oboda i njihovo odvođenje u Savin potok kanalom Mosorskog potoka. Projektom je predviđena obrada Glavnog projekta regulacije Savinog potoka na dionici cirka 150m ispod mosta preko Savinog potoka na Ulici Đulje Jovanova pa do cirka 20m iznad mosta preko Savinog potoka na putu za Doljane ukupne dužine cca 2.600 metara– navodi se u planskom dokumentu.
Izvor: dan.co.me

2 komentara

  1. I intended to compose you one very little observation in order to thank you yet again for all the beautiful basics you have provided above. This has been certainly generous with people like you to supply extensively what numerous people could have offered for an e-book to earn some bucks for themselves, particularly since you could have tried it if you ever desired. Those suggestions additionally served as the fantastic way to fully grasp that other people have a similar zeal much like my own to know the truth many more pertaining to this matter. I know there are numerous more fun sessions ahead for many who check out your blog.

  2. Hey. Neat post. There is a problem with your site in firefox, and you may want to check this… The browser is the market chief and a large component of other folks will omit your excellent writing because of this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com