Miodrag Daka Davidović novi lider crnogorske opozicije? - Volim Podgoricu

Miodrag Daka Davidović novi lider crnogorske opozicije?

U Srbiji, ovih dana, pojedini mediji biznismena Miodraga Daku Davidovića promovišu za budućeg lidera crnogorske opozicije i čovjeka koji će objediniti srpske partije u jedinstven okvir, kako bi mogle da se suprotstave Demokratskoj partiji socijalista. Tema je aktuelizovana nakon sastanka predstavnika Srba iz Crne Gore sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a poslanik Vučićeve Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, ugostio je Davidovića u emisiji TV Kopernikus Jutro sa Đukom.

Đukanović je, najavljujući Davidovića kazao da Srbi u Crnoj Gori odavno traže istinskog lidera.

“Srbi u Crnoj Gori moraju da pronađu nekog ko bi mogao na pravi način da ih povede protiv, moramo priznati, politički smislenog i inteligentnog režima koji predvodi Milo Đukanović. Da li će uspjeti u tome? Mislim da su na tragu i ova emisija može da im pomogne u tome, jer moj gost je neko ko je veoma uticajan u Crnoj Gori, naročito među Srbima, i to ne onim koji su jedno popodne, drugo uveče, zavisno od para. On je istinski Srbin i zbog toga je mnogo trpio u Crnoj Gori, ali je ostao principijelan. Moj gost je Midrag Daka Davidović”, kazao je Đukanović.

Davidović nije konkretno odgovorio na pitanje da li će se politički angažovati u Crnoj Gori, ali je naglasio kako je vrlo važno to što je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio predstavnike srpskih političkih partija i srpskih kulturnih ustanova iz Crne Gore.

“Predsjednik Srbije za Srbe u Crnoj Gori „institucija” ko god da obavlja tu dužnost. Srpski narod u Crnoj Gori danas nažalost “živi u golgoti”, a srpske stranke su “dotakle dno”. Demokratska partija socijalista, pobjeđuje kupovinom glasova i potpuno isključuje Srbe iz vlasti. No, vrijeme je da se prilike pokrenu nabolje”, rekao je Davidović.

Naglasio je kako bi trebalo objediniti “desetak srpskih stranaka” u jedinstven okvir, da bi se složnije s podrškom naroda odupirali prijetećoj asimilaciji u novocrnogorski identitet.

Dodao je da bi taj jedinstven srpski okvir trebalo da ima oslonac u Srbiji i Rusiji i da te spone treba učvršćivati. Davidović je podržao stav patrijarha Irineja koji je položaj srpskog naroda u Crnoj Gori doveo u vezu sa položajem srpskog naroda u nezavisnoj državi Hrvatskoj i Osmanskom carstvu.

On je kazao kako smatra i da sadašnja crnogorska vlast Demokratske partije socijalista ipak neće htjeti da „uđe u sukob sa narodom” oko crkvenog pitanja.

“Neke buduće vlasti u Crnoj Gori, u kojima bi participirali Srbi, u najkraćem roku mogle da ponište odluku o priznavanju Kosova kao samostalne države. Za Srbe u Crnoj Gori Kosovo je svetinja, a kralj Nikola je na odar Svetog Petra Cetinskog stavio ključeve Pećke patrijaršije”, istakao je Miodrag Davidović.

Dnevne novine

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com