Home / NOVOSTI / Društvo / Inspekcija tvrdi da kontroliše, radnici se ne žale na vrućine

Inspekcija tvrdi da kontroliše, radnici se ne žale na vrućine

Uprava za inspekcijske poslove pojačala je od 11. juna nadzor nad gradilištima, hotelima i restoranima na primorju i u turističkim centrima i tvrde da je sve pod kontrolom.

Svakodnevno na gradilištima, i na vrućini preko 30 stepeni, radnici ne prekidaju posao. Radi se rekonstrukcija puta na izlazu iz Podgorice, dionica autoputa, gradilišta započetih zgrada ne zatvaraju se ljeti…

Iz godine u godinu se sve više poštuju mjere zaštite. Od ukupnog broja povreda iz svih djelatnosti prije deset godina 82 odsto bile su povrede u građevinarstvu, sad je taj broj smanjen na 39 odsto. Od početka pojačanog nadzora u turističkoj sezoni, inspektori rada za oblast zaštite i zdravlja na radu su izvršili 165 nadzora u građevinskoj djelatnosti, a kontolisan je veliki broj gradilišta na cijeloj teritoriji Crne Gore”, navodi se u odgovoru.

Više sagovornika reklo je “Vijestima” da na primorju pojedini sezonski radnici iz inostranstva rade i do 16 sati i da završavaju kod ljekara zbog iscrpljenosti, ali UPI o tome ništa ne zna:

“Inspekcija rada u proteklom periodu nije imala zaprimljenih inicijativa po ovom pitanju”, naveli su.

Službi Hitne pomoći u Podgorici juče se nije javljao povećani broj građana zbog vrućina, rekli su “Vijestima”.

Vijesti

Check Also

Potpisan ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete u Podgorici, vrijedan 4,7 miliona

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *