Pogledajte kakvo je stanje na GRANIČNI PRELAZIMA i koliko se čeka - Volim Podgoricu

Pogledajte kakvo je stanje na GRANIČNI PRELAZIMA i koliko se čeka

Da je turistička sezona u zenitu, pokazaju ne samo podaci i broju turista na crnogorskim plažama i planinama, već i kolone automobila na našim putevima.

Osim u unutrašnjosti zemlje, kolone vozila su i na našim granicama.

Naime, Auto-moto savez Srbije, pozivajući se na podatke granične policije, saopštio je danas kako se vozila na graničnom prelazu Gostun, između Srbije i Crne Gore zadržavaju i do dva sata, što je najava novog talasa turista prema našoj obali.

Stoga se vozačima preporučuje oprez.

Inače, prvih dana avgusta pojačana je frekvencija saobraćaja i kroz tunel Sozinu, zato što je u toku špic turističke sezone, rekao je Jonuz Mujević, izvršni direktor Monteputa.

Vozačima se preporučuje oprez: S jednog od graničnih pralaza (Arhiva, Ilustracija)Vozačima se preporučuje oprez: S jednog od graničnih pralaza (Arhiva, Ilustracija)

U odnosu na prošlu godinu, u istom periodu, povećan je promet saobraćaja šest i po odsto, dok je do jula promet bio manji za preko dva odsto.

Kroz tunel Sozinu proslo je 399.000 vozila.

Ove godine, kako je rekao, puštena je u rad još jedna naplatna rampa što promet kroz Sozinu čini efikasnijim

O kolapsu koji nastaje usljed ogromnog broja turista, najbolje svjedoči i to što se zbog gužvi povremeno zatvara u tunel Sozina.

Zbog gužve na glavnoj raskrsnici u Sutomoru dolazi do povremenog zatvaranja tunela.

Inače, kroz tunel Sozina dnevno prođe i do 16 hiljada automobila.

Turistički poslenici ranije su saopštli da će usljed rekordne sezone prihodi od turizma ove godine nadmašiti cifru od milijardu eura.

rtcg.me

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com