Država otkupljuje zemljište u podgoričkom City kvartu, evo šta će se graditi! - Volim Podgoricu

Država otkupljuje zemljište u podgoričkom City kvartu, evo šta će se graditi!

Nedavno je Vlada Crne Gore izvojila 3,3 miliona za otkup zemljišta u Siti kvartu na kojem će se graditi vrtić, škola i dom zdravlja, a ovih dana biće završeno projektovanje vrtića u Tološima i Pljevljima, najavio je juče Damir Šehović, ministar prosvjete na otvaranju vrtića „Dragan Radulović” na Starom aerodromu. On je istakao da je u ovaj objekat od oko 3.000 kvadrata uloženo blizu tri miliona eura, te da je objekat urađen po savremenim standardima. Šehović je kazao da objekat raspolaže sa osam prostorija za jaslene grupe i 12 za druge grupe, kancelarijama, vešerajem, centralnom kuhinjom…
– U toku je izgradnja vrtića u Tuzima, a uskoro počinje i u Baru. Sve skupa daje za pravo da kažemo da smo prepoznali da je ulaganje u obrazovanje prioritet i to pokazujemo djelovanjem. Trenutno se radi na vaspitno obrazovnim ustanovama vrijednosti 30 miliona. Pozivam djecu da pohađaju vrtiće, da vole i poštuju vaspitače, kao i oni njih, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da borave u prijatnom i prije svega sigurnom ambijentu – rekao je Šehović.
Gradonačelnik Ivan Vuković je saopštio da je Glavni grad ustupio zemljište za ovaj vrtić površine 9.119 kvadrata, vrijednosti 1.800.000 eura.
–Ministarstvo prosvjete i Glavni grad gradili su vrtić i u Zagoriču, a uskoro se očekuje izgradnja vaspitne jedinice u Bloku šest. Otvaranjem ovog vrtića rješavamo problem koji je opterećivao žitelje Starog aerodroma. Iskreno jako mi je drago što će ovaj objekat nositi ime Dragana Radulovića –kazao je Vuković.
Direktor JPU „Đina Vrbica” Vuk Stanišić kaže da je Stari aerodrom dio grada gdje je otvaranje vrtića bilo prijeko potrebno. On je istakao da je objekat urađen po svim standardima i da ima 20 prostranih učionica.
– U vrtiću imamo i centralni dio koji je namijenjen za igru djece kada je ružno vrijeme pa ne mogu da izađu vani. Tu je i dvorište koje je prostrano i prije svega bezbjedno za najmlađe. Imamo apsolutni rast upisane djece, ali prvi put imamo značajan broj rasterećenja u nekim vrtićima. Da vrtić nosi ime po Draganu Raduloviću bila je naša velika želja. Drago mi je da sam ja dobio priliku da mu se odužim u ime svoje generacije i da se potrudimo da se njegovo ime ne zaboravi – istakao je Stanišić.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com