PODGORIČANI NEZADOVOLJNI: Traže da među zgradama bude više prostora - Volim Podgoricu

PODGORIČANI NEZADOVOLJNI: Traže da među zgradama bude više prostora

Stanari zgrade „Zetagradnja“ u Ulici 4. jula na Tuškom putu u Podgorici, nezadovoljni su novim Predlogom Detaljnog urbanističkog plana za Blok 35-36, a o kojem treba da se izjasne odbornici Skupštine Glavnog grada na današnjoj sjednici.

Zbog toga su stanari juče gradonačelniku Ivanu Vukovićupredali zahtjev, kojim traže da Skupština ne raspravlja o pomenutom DUP-u, jer nijesu uvažene njihove primjedbe da buduće zgrade budu na većoj udaljenosti, da imaju saobraćajne pristupe, parking mjesta i više zelenila.

Oni su istakli da je 261 stanar potpisao se na pomenute primjedbe na Nacrt DUP-a „Blok 35-36“, a da je nakon odgovora obrađivača novi Predlog u kojem je samo djelimično prihvaćen zahtjev stanara da se građevinska linija pomjeri, Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) 29. avgusta obavijestilo Glavni grad da se nisu stekli uslovi za davanje saglasnosti na taj dokument.

“Odnosno, iz Ministarstva je ukazano da je Nacrt DUP-a neophodno korigovati, pa nakon toga ga dostaviti njima na saglasnost”, istakli su stanari u dopisu gradonačelniku.

Naveli su da nisu protiv urbanističkog rješenja, ali smatraju da je DUP iz 2006. godine najbolje urbanističko rješenje za pomenuti prostor, jer je spratnost objekta u odnosu na južnu stranu zgrade na parceli UP2 bila niža, bilo je više parking mjesta itd.”

“Ono što nam je nejasno u cijelom procesu oko usvajanja DUP-a je što na sajtu Glavnog grada postoji saglasnost MORT od 10.09.2018. godine, ali u Predlogu DUP-a o kojem će se sjutra odlučivati nisu vidne korekcije koje je 29.08.2018. godine zahtijevalo MORT-a”, istakli su stanari.

Pojasnili su da ne mogu u predlogu plana, koji je dostravljen Skupštini i odbornicima, da vide da li su korekcije u vezi sa zahtjevom ministarstva prihvaćene ili nijesu.

“Zašto iste nisu dostupne ili negdje jasno naznačene npr. spratnost smanjena sa 7 na 5, obezbijeđen nedostajući broj parking mjesta, kako će se obezbijediti preostala mjesta”, naveli su stanari građani.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com