Vlada potpisala tajni ugovor sa “Karismom”, obaveze od 2,2 miliona eura prebacuje na teret građana - Volim Podgoricu

Vlada potpisala tajni ugovor sa “Karismom”, obaveze od 2,2 miliona eura prebacuje na teret građana

Dok Vlada povećava namete građanima i prijeti otpuštanjem radnika iz državne i lokalne uprave, tajkunima poklanja novac, saopštio je danas  Filip Adžić,  potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

“Ono o čemu se mjesecima šuškalo sad je i zvanično potvrđeno. Vlada je sa kompanijom “Karisma” koja je zakupac dijela imovine hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera potpisala tajni sporazum po kojem obaveze od 2,2 miliona eura prema radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom prebacuje na teret poreskih obveznika, tj građana. Postaje li pravilo da građanin čim primijeti oznaku tajnosti na nekom vladinom ugovoru, apriori može zaplakati jer zna da je ruka duboko zavučema u njegovom džepu?”, istakao je Adžić.

On je dodao da bi svaka odgovorna Vlada morala objasniti građanima iz kojih pobuda se jednoj privatnoj kompaniji daju takvi darovi iz džepova već osiromašenih građana Crne Gore.

“Ukoliko je ovaj model sasvim legalan i legitiman zašto nije bilo volje da se po istom principu postupi sa radnicima Košute, Radoje Dakića, Gornjeg Ibra ili obespravljenim radnicima drugih preduzeća koja nijesu preživjela trodecenijsku vladavnu DPS-a? Uz pretpostvku da pred zakonom svi moraju biti jednaki gađanima bi trebali objasniti sa kojim pravom određene tajkune Vlada oslobađa poreza i omogućava im da državnu imovinu zalažu za sopstvene kredite.  Očekujemo da pored odgovora na ova pitanja vidimo i brzu reakciju tužilaštva u vezi arčenja državne imovine i novca poreskih obveznika jer krajnje je vrijeme da se stane na put ekonomskoj politici čija je posljedica dug od preko 3 milijarde eura koji ozbiljno prijeti državnom bankrotu”, kazao je Adžić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com