Ministarstvo odbrane PRODAJE Titovu jahtu “JADRANKA”: Evo na koliko je PROCIJENJENA - Volim Podgoricu

Ministarstvo odbrane PRODAJE Titovu jahtu “JADRANKA”: Evo na koliko je PROCIJENJENA

Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata, opreme i njihovih rezervnih djelova čija je ukupna vrijednost 596.210 eura.

 

Plovila su, kako se dodaje, bez naoružanja i vojne opreme.

Prema tenderskoj dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Ministarstva odbrane, navodi se da će ovaj resor Vlade prodati desantni brod minopolagač, čija je vrijednost 140.000 eura.

Uz to, Ministarstvo planira prodaju i pomoćnog naftonosača vrijednosti 133.000 eura, pomoćnog vodonosača vrijednosti 110.000 eura, kao i jahtu Jadranka, nekadašnje Titovo plovilo, koja je procijenjena na 80.000 eura.

Ministarstvo, kako je navedeno, prodaje i brodske motore, čija je ukupna vrijednost 36.100 eura. Kad su u pitanju dizel generatori, njihova prodajna vrijednost je 7.480, od čega su neki neupotrebljivani, dok su pojedini havarisani. Rezervne djelove za dizel motore Ministarstvo prodaje za 77.492 eura.

Iz resora Predraga Boškovića napominju da se svi plovni objekti, oprema i rezervni djelovi od plovnih objekata i radionička oprema koji su predmet prodaje, prodaju u viđenom stanju bez naoružanja i vojne opreme.

Za kupovinu plovnih objekata, opreme i rezervnih djelova od plovnih objekata i radioničke opreme mogu konkurisati sva zainteresovana fizička i pravna lica”, navodi se u tenderu Ministarstva.

Vladin resor odbrane prodaće i više komada radioničke opreme, piše u dokumentaciji.

Tako je cijena mašine za obradu drveta, tip DIHT 271 euro, mašine za šivenje 155 eura, struga 824 eura, dok je dizalica tip VEDA procijenjena na 1.648 eura.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com