NEZAPAMĆEN GOVOR MRŽNJE: Pogledajte šta je ovaj čovjek poručio gostujući u emisiji RTCG-a - Volim Podgoricu

NEZAPAMĆEN GOVOR MRŽNJE: Pogledajte šta je ovaj čovjek poručio gostujući u emisiji RTCG-a

27. septembra  na RTCG-u je emitovana emisija ,,Dvogled” u kojoj jedan od sagovornika na više nego skandalozan način etiketira opštinske vlasti u gradovima gdje vlast vrši opozicija.

On ih naziva ,,četničkim”, aludirajući da u tim graovima vlast vrše Srbi. Što u građanskoj zemlji, kakva je Crna Gora po uređenu, nikako ne bi smio biti problem.

Pogledajte sporni video:

Izjavu Perovića osudili su iz građanskog pokreta URA

Građanski pokret URA podnio je danas prigovor na sadržaj emisije „Dvogled“ koja se emituje u novoj programskoj šemi RTCG-a, Savjetu tog emitera i Agenciji za elektronske medije, zbog kako tvrde govora mržnje prema srpskoj nacionalnoj zajednici i klevećenja i etiketiranja ljudi.

Kako kažu u novoj programskoj šemi RTCG-a našla se emisija „Dvogled“ valjda zamišljena kao suprotstavljenje oprečnih stavova što je pohvalno i špto je između ostalog jedna od osnovnih uloga Javnog servisa.

„U spornoj emisiji emitovanoj 27. septembra sagovornici su bili istog stanovišta i govorili su sa istih pozicija ali to je najmanje važno u cijeloj priči. Ono što je frapantno i što nas je natjeralo na reakaciju kao političku partiju građanske provijencije jeste grubo iznešeni govor mržnje koji je podstrekivao na rasnu, vjesku i nacionalnu mržnju prema građanima srpske mnacionalne zajednice u Crnoj Gori“, objašnjavaju iz pokreta URA.

„Naimena određenje sagovornika prema posjeti srpskog književnika Matije Bećkovića Budvi, filozof Milenko Perović je na sraman način kazao da on može dolaziti samo u opštinama gdje su četnici na vlasti tako klevećući i etiketirajući ljude na način bez ikakvog osnova. Perović je na vrhuncu govora sa elementima fašizma zakjljučio da se nada da će Bećković ubuduće moći da gostuje samo u Brodarevu, i tako se grubo ogriješio o Zakone i Ustav Crne Gore“, dodaju iz pokreta URA.

Oni su od Savjeta RTCG-a zatražili da ovu emisiju zbog svega navedenog „skine“ sa programa Javnog servisa a od Agencije za elektronske medije da izrekne mjeru upozorenja prema RTCG-u.

2 komentara

  1. The the next time Someone said a blog, I am hoping that this doesnt disappoint me around this one. I mean, It was my option to read, but I actually thought youd have something interesting to state. All I hear is actually a handful of whining about something you could fix if you ever werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com