Zaplijenjeno 40 kilograma nelegalno ulovljene ribe - Volim Podgoricu

Zaplijenjeno 40 kilograma nelegalno ulovljene ribe

Policajci i nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero zaplijenili su u dvije odvojene akcije 40 kilograma nelegalno ulovljene ribe, a zbog krivolova je procesuirano više osoba.

Iz NP Skadarsko jezero saopštili su da je u srijedu, u reonu Koraćica, zbog nezakonitog ribolova građenem privremeno oduzeto 30 ribolovnih mreža i 15 kilograma ribe.

Kako su naveli, tokom akcije u reonu Vrbovac došlo je do potjere za izvršiocima i tom prilikom privremeno je oduzeta električna sonda i 25 kilograma ribe.

“Navedena sredstva su privremeno oduzeta i smještena u magacinu Službe zaštite, a osobe su predate na dalje procesuiranje državnim organima”, kaže se u saopštenju.

Iz NP Skadarsko jezero rekli su da je, u cilju očuvanja biodiverziteta tog zaštićenog područja, dogovoreno da se ovakve i slične akcije sa pripadnicima policije sprovode makar dva puta neđeljno.

Podsjećaju da je taj park zaštićeno prirodno područje i prekogranični prirodni prostor koji karakterišu bogatstvo i raznovrsnost flore i faune, kao i značajno kulturno-istorijsko nasljeđe.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gre apelovalo je na sve korisnike prostora i društvenu zajednicu da se odgovorno odnose prema prirodnim, kulturnim i ljudskim radom stvorenim vrijednostima ovog nacionalnog parka i da aktivno participiraju u slučajevima uočavanja eventualnih nezakonitih radnji pozivanjem na dežurni telefon Službe zaštite 067/310-454.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com