Traže godinu i po zatvora za vođu „škaljaraca” - Volim Podgoricu

Traže godinu i po zatvora za vođu „škaljaraca”

Drugo Osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv navodnog vođe „škaljarskog klana” Jovana Jovice Vukotića, koji se tereti da je počinio produženo krivično djelo falsifikovanje isprave. Podnošenjem optužnog akta tužilaštva tužilac je tražio da Vukotić zbog ovog djela bude osuđen na godinu i po zatvora.
Takođe, njemu je istom odlukom produžen pritvor.

Vukotić je uhapšen prije mjesec dana u Turskoj. Nakon toga izručen je Srbiji, koja ga je potraživala zbog falsifikovanja isprava.
Vukotić je negirao da je falsifikovanu putnu ispravu koristio na teritoriji Crne Gore i Srbije. Tužiocu je ispričao da je lažni makedonski pasoš koristio u Španiji, Poljskoj i u Turskoj. Vukotić posjeduje srpski pasoš, što komplikuje stvari oko izručenja Grčkoj.
On je u Antaliji uhapšen kada je sa manekenkom Dejanom Živković izašao iz prodavnice u blizini stana koji su iznajmili.
Kako bi provjerili navode o optužnici protiv Vukotića, redakcija „Dana” pozvala je njegovog branioca, advokata Zoru Dobričanin Nikodinović, koja nije željela da odgovori na pitanja, a kasnije ni na poruke novinara.

Osim Srbije, za Vukotićem su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.
Na saslušanju u Beogradu, navodni vođa „škaljarskog klana” ispričao je i da su turski policajci tokom rutinske kontrole utvrdili da je pasoš koji je u tom trenutku imao kod sebe falsifikovan.
Nakon saslušanja u Beogradu, tužilac je tražio određivanje pritvora Vukotiću, što je sudija prihvatio.
On nije saslušavan na okolnosti šverca narkotika u Grčkoj, jer ta zemlja još nije uputila zahtjev za ekstradiciju.
Vukotić je uhapšen na osnovu operativnih podataka koje je crnogorska policija podijelila sa bezbjednosnim službama Srbije i Turske. Interesantno je da Vukotiću nije određivan ekstradicioni pritvor u Turskoj, već je odmah deportovan u Srbiju po zamolnici crnogorskog tužilaštva zbog navodne utaje poreza. On nije želio da odgovara na pitanja, uz obrazloženje da su optužbe ispod svakog nivoa i da je tim povodom već dao izjavu. Potom je odlučio da se brani ćutanjem.

Prema saznanjima „Dana”, crnogorsko tužilaštvo je zanimalo da li je platio PDV na markirane patike i firmiranu robu koju je ranije kupio radi prodaje u podgorički butiku „V2”. U spisima koje je crnogorsko Osnovno državno tužilaštvo ustupilo kolegama u Srbiji navodi se da su prikupljeni dokazi koji ukazuju na sumnju da je osumnjičeni izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je 1.4.2014. godine, kao izvršni direktor i osnivač društva „V2” d.o.o. Podgorica, Privrednom sudu u Podgorici podnio predlog za pokretanje stečajnog postupka nad predmetnim privrednim društvom.

– Tom prilikom dostavljena je i izjava u pisanoj formi kojom osumnjičeni J.V. ovom sudu potvrđuje da firma „V2” nema povjerilaca i dužnika, kao ni obaveza koje su dospjele u vrijeme podnošenja predloga. Takođe, sudu je dostavljen i spisak imovine društva „V2” na dan 1.4.2014. godine, u kojem se navodi na dužnik nema imovine – navodi se u spisima.
Tužilaštvo tvrdi da je 4. aprila 2014. godine, odnosno dan nakon što je Privredni sud prihvatio predlog za pokretanje stečaja u firmi „V2”, registrovana firma „V2 – Multi brend”, čiji je osnivač i izvršni direktor Vukotićev bliski srodnik.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com