MILAČIĆ: “Režim dobio zadatak da do ukrajinizuje Crnu Goru, patrijarh Irinej je dobrodošao” - Volim Podgoricu

MILAČIĆ: “Režim dobio zadatak da do ukrajinizuje Crnu Goru, patrijarh Irinej je dobrodošao”

Politika zvanične crnogorske vlasti, kojom se stvara atmosfera šikane prema prvom čovjeku Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju, je antisrpska, anticrnogorska i anticivilizacijska. Sem toga, služi učvršćivanju vlasti jer se konstantno produbljuju podjele medju pravoslavnim narodom, a Crna Gora sve više falsifikuje i iskorjenjava, čupa iz svog autohtonog bića. Crnogorska vlast problematizuje ulazak Patrijarha u Crnu Goru, dok belosvjetski i lokalni kriminalci i tajkuni nesmetano prelaze granicu, nerijetko bivajući dočekani počastima.

 

Režim je, očigledno, dobio zadatak da do kraja ukrajinizuje Crnu Goru, pa je tako logično da se baca kamenjem na Patrijarha i SPC. Istinska i iskonska, većinska Crna Gora, itekako želi najbolje odnose sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom. To pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, među kojima i ono koje pokazuje da SPC uživa ogromno povjerenje naroda, preko 70 odsto. Takva istraživanja su najbolja poruka Patrijarhu.

 

Stoga, Prava Crna Gora, želi Patrijarhu Irineju da poruči da je dobrodošao u Crnu Goru, kod ovdašnjeg naroda, i to je ono što je najvažnije, a manje je bitno što nije dobrodošao u vrhu vlasti, vlasti koja ovu zemlju želi da otrgne od sosptvenog bića i falsifikuje je, radeći joj plastičnu operaciju, na živo, stvarajući lažni Monenegro, a ne pravu, petrovićevsku Crnu Goru, saopštili su iz PCG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com