PODGORICA: Odbornici gradske skupštine kriju imovinu? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Odbornici gradske skupštine kriju imovinu?

Agencija za sprečavanje korupcije tri nedjelje ne odgovara da li su četiri odbornika u Skupštini Glavnog grada prekršila Zakon o sprečavanju korupcije.

U registru Agencije nema imovinskih kartona za tri predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) Marjana Junčaja, Janka Žujovića i Dušana Kovačevića i predstavnice Socijalističke narodne partije (SNP) Radmile Čagorović koje su morali podnijeti 30 dana po stupanju na mjesto odbornika.

Iz Agencije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su oni dostavili imovinske kartone i da li su protiv njih pokrenuti postupci.

Ovim odbornicima su mandati verifikovani na sjednici Skupštine Glavnog grada 6. jula, što znači da je, prema Zakonu, do 6. avgusta trebalo da Agenciji dostave imovinske kartone.

Ukoliko Agencija potvrdi da oni nisu predali kartone, biće kažnjeni novčano od 500 do 2.000 eura.

Agencija je, inače, ustanovila da je odbornica DPS-a u Skupštini opštine Budva Snežana Kuč prekršila isti Zakon jer nije u roku dostavila godišnji imovinski karton.

Odbornica je bila dužna da do 31. marta dostavi imovini karton za prošlu godinu. Međutim, Kuč je kazala na raspravi da je u tom periodu bila van zemlje zbog porodičnih obaveza, ali i da je njen karton bio poslat na pogrešnu adresu.

Agencija je pokrenula postupak dva dana nakon što su joj “Vijesti” poslale pitanja u vezi sa ovim slučajem. “Vijesti” su krajem jula objavile da je Kuč prekšrila Zakon.

Kuč će biti kažnjena do 2.000 eura.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com