PODGORIČANIN VESELIN BOŠKOVIĆ TRAŽI 35.000 EURA! - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN VESELIN BOŠKOVIĆ TRAŽI 35.000 EURA!

Podgoričanin Veselin Bošković podnio je tužbu protiv države tražeći nakandu nematerijalne štete u iznosu od 35.000 eura zbog neosnovanog hapšenja za nedozvoljene polne radnje nad maloljetnom osobom. Bošković je zbog ovih teških optužbi uhapšen početkom maja 2016. godine, a u pritvoru je proveo 21 dan.

Ministarstvo pravde ponudilo je da mu isplati naknadu u iznosu od svega 600 eura, što je on odbio.

– Kako se radi o moralno najgnusnijoj optužbi za seksualni zločin prema maloljetnoj osobi, tužilac smatra da je odnos tužene prema njemu u najmanjoj mjeri jednako gnusan kao ono što je doživio kroz čitav taj postupak. I ne samo on već, i njegova supruga i maloljetna djeca, koja su s njim trpjela šikaniranje. Njegovo ničim neizazvano stradanje počelo je kada ga je policija privela i nakon saslušanja mu odredila zadržavanje. Samim činom privođenja i određivanja zadržavanja u nekim mračnim prostorijama, pod najtežom i najsramnijom optužbom, tužilac je doživio emotivni šok, od kojeg se i danas oporavlja. Medijski je prikazan kako monstrum od koga treba zazirati u društvu, i to sve na osnovu izjave djeteta i majke željne osvete zbog neizmirenih finansijskih dugova, čime je grubo prekršena Ustavom zagarantovana pretpostavka nevinosti –piše u tužbi.

Navedeno je i da je Bošković u istražnom zatvoru doživio šikaniranje i prijetnje od ostalih pritvorenika zbog gnusnih optužbi. Takođe, naglašeno je da Bošković nikada nije osuđivan ni za jedno krivično djelo, a da je označen kao najgori zločinac.

Zbog postupka koji je vođen protiv njega i teškihi optužbi, nije mogao da polaže za određene licence za rad, pa je ostao i bez primanja.

Glavni pretres u Osnovnom sudu u Podgorici zakazan je za 17. decembar, kada će biti saslušan Bošković.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com