UHAPŠEN DRŽAVLJANIN CRNE GORE: Organizovao MILIONSKU PLJAČKU butika u Italiji? - Volim Podgoricu

UHAPŠEN DRŽAVLJANIN CRNE GORE: Organizovao MILIONSKU PLJAČKU butika u Italiji?

Crnogorski državljanin L.M. (39) uhapšen je zajedno sa jednim Hrvatom i Srbinom u pljački italijanskih butika. Procjenjuje se da su ukrali robu vrijednu blizu milion eura.

Italijanski mediji pišu da je Crnogorac, kojem u dokumentima piše da mu je mjesto prebivališta Beograd, bio vođa bande koja je u proteklih mjesec dana izvršila pljačke u tri italijanska grada. Osim njega, kriminalnu grupu su činili i J.A. (52) i V.K. (41).

Provalnički trojac, kojem je za svaku krađu, kao i za bijeg sa plijenom, trebalo manje od jednog minuta, ukrao je više od pola miliona eura vrijednih dizajnerskih torbi, galanterije i odjeće piše hrvatski Jutarnji list.

U provalničke akcije odlazili su uglavnom pod okriljem noći. Oni su 9. oktobra, oko 5.30 ujutro, u mjestu Riva del Garda obili bravu luksuznog butika „Vanda”. Čim se oglasio alarm, otvorili su vrata i velikom brzinom sa polica poskidali i natrpali u velike vreće razne torbe renomiranih brendova D&G, Burbeny, Dsquared, Michael Kors… Prema procjeni vlasnika butika, vrijednost ukradene robe je oko 50.000 eura.

U mjestu Forte dei Marmi iz radnje Falkoneri ukrali su robu vrijednu 90.000 eura, a 1. novembra su iz popularnog butika Duca di San Giusto y Kortini d’ Ampeko otuđili robu u vrijednosti od oko 400.000 eura.

“Tu njihovim aktivnostima nije kraj, jer ih italijanski istražitelji sumnjiče i za pokušaj provale u butik „Lorenceti” u skijalištu Madona di Kampiljio. Tog 7. oktobra, u zoru, otjerao ih je alarm čim su napravili rupu u zidu. Prije svake pomno planirane akcije, 39-godišnji L.M, inače višestruki povratnik, išao je sa psom Avatarom u izvidnice. Potom su mu se na odabranoj lokaciji pridruživala dvojica saučesnika, koji su, uglavnom prema ustaljenom scenariju, provaljivali u butike i krali robu”, navodi hrvatski list.

Italijanski mediji pišu da su svaku od krađa zabilježile nadzorne kamere sa okolnih trgovina i na svim snimcima zabilježen je isti muškarac s istim psom. To je policiji bilo sumnjivo, pa je prvo identifikovan taj osumnjičeni.

Na snimcima video-nadzora u susjednim uličicama zatim su uočili kako taj mladić sa psom ulazi u automobil švajcarskih tablica, u koji provalnici utrpavaju torbe sa ukradenom robom. Policija je prilikom hašpenja trojice provalnika pronašla preko 1.500 komada ukradene skupocjene garderobe.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com