EVROPSKI MEDIJI O POBJEDI BUDUĆNOSTI: Trojke su sjajno oružje - Volim Podgoricu

EVROPSKI MEDIJI O POBJEDI BUDUĆNOSTI: Trojke su sjajno oružje

“CSKA je dobio trojkašku lekciju od bombardera Budućnosti” bila je udarna vijest, preksinoć i tokom jučerašnjeg dana, na portalu Evrolige. Prenijeli su je manje-više svi relevantni evropski sportski mediji.

 

Pobjeda Budućnost Volija nad CSKA dobila je pažnju milanske Gazete delo sport, portala televizije Eurosport (i na internacionalnoj, kao i na španskoj i italijankoj verziji), svih velikih francuskih medija od Monda do Lekipa…

Trojke su sjajno oružje. I sa njima možete stići 17 poena deficita protiv rivala kao što je CSKA. To je Budućnost Voli uradila već jednom ove sezone, kad je na sličan način pobijedila Baskoniju”, piše na sajtu Evrolige.

Španski čuveni magazin specijalizovan za košarku “Gigantes del basket” je poseban osvrt naprvio na partiju krilnog centra Podgoričana Danila Nikolića. Uz naslov “Danilo Nikolić, heroj Budućnosti” se ističe da je mladi igrač nastupao za Bilbao u Španiji i da polako demonstrira vrhunski kvalitet.

Nedodirljivi su prošlost u Evroligi”, naslov je teksta u madridskoj Marki. Najtiraženijem listu u Španiji je ishod posebno interesantan, jer su Real Madrid i CSKA doživjeli u istom kolu prvi poraz u eliti.

Ističe se, da je poraz CSKA u Podgorici dokaz da su Moskovljani ranjiviji.

“CSKA na meniju Budućnosti” naslov je u pariškom L’ekipu, sportskom listu reputacije bez premca u Evropi. Ističe se upravo velika prednost gostiju na poluvremenu 49:35, koja je istopljena već do finiša treće dionice. Francuze interesuje forma reprezentativca Edvina Džeksona, a L’ekip ističe da je bek igrao dobro u odbrani za “plave”.

Interesantno, vijest o pobjedi Budućnost Volija nad CSKA odjeknula je žestoko u Litvaniji. Tako je jedan od najčitanijih portala u baltičkoj državi, Lrytas.lt, objavio vijest sa naslovom “Pravda ih stigla”. Litvancima je teško pao poraz Žalgirisa u Moskvi u srijedu, kojem je “kumovala” i manipulacija sata za zapisničkim stolom, sa skraćivanjem napada gostujućeg tima u finišu, što je direktno uticalo na trijumf CSKA.

Ruski mediji o porazu CSKA izvještavali su mlako, skoro nezainteresovano. U prvi plan izbačena je pobjeda Himkija nad Žalgirisom. Na primjer, moskovski Komersant je kao manje važnu vijest prenio ishod meča u Podgorici, uz naslov “CSKA ustupio liderstvo”. Već tokom jutra košarka je ustupila mjesto zimskim sportovima kao udarnim vijestima. Izvestija je u subotu ujutro sklonila kratak izvještaj meča sa glavne stranice portala. Na najčitanijem ruskom portalu “Raša tudej” uopšte nema izvještaja sa meča, prostor je dobila rana najava borbe boksera Fjuri – Vajlder, završnica Dejvis kupa u tenisu, brojne UFC borbe, NBA bilten… Ali ovog puta ne i Evroliga!

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com