Nikola Jokić dao najluđi koš sezone u NBA ligi ali… (POGLEDAJTE VIDEO) - Volim Podgoricu

Nikola Jokić dao najluđi koš sezone u NBA ligi ali… (POGLEDAJTE VIDEO)

 Nikola Jokić dao najluđi koš sezone u NBA ligi ali koš nije priznat…

Možda mu trojka nije priznata, ali su dva slobodna bacanja u tom trenutku bila dovoljna za rušenje lidera Istoka

Svojim drugim tripl-dablom u sezoni, srpski košarkaš Nikola Jokić doneo je Denveru veliku pobjedu nad liderom Istočne Konferencije Torontom – 106:103!

Jokić je za 36 minuta zabeležio 23 poena, 15 asistencija i 11 skokova, ali svi pričaju o onom njegovom košu na 5.6 sekundi do kraja meča. Košu koji, doduše, nije priznat.

Denver je vodio 104:103, Jokić je dobio loptu iz auta i odmah je fauliran, da bi Srbin u tom trenutku više iz bijesa bacio loptu zbog toga što protivnik nije bio nimalo nježan. Bacio – i pogodio!

Bio bi to vjerovatno koš sezone da su ga sudije priznale, ali je Jokićev izbačaj ”za dlaku” kasnio za sudijskim zviždukom.

Ipak, Srbin je otišao na liniju za slobodna bacanja i postavio konačan rezultat. Dobro, imali su Nagetsi i sreće zato što je Kajl Lovri promašio šut za produžetak uz zvuk sirene.

– Mnogo nam znači što smo pobedili lidera Istoka – rekao je Jokić koji je već posle prvog poluvremena imao dabl-dabl učinak od 14 poena, 10 asistencija i pet skokova.

Saigrači su, naravno, ishvalili Jokića zbog sjajne partije i one lude završnice. Poseban akcenat su ”bacili” na dodavanja.

– On sve može. Dodaje, hvata lopte, pogađa, čuva loptu… – rekao je Džamal Marej koji je meč završio sa 21 poenom i osam skokova. Osim njih dvojice, Hernangomez i Bizli su jedino još bili dvocifreni sa 15 poena.

Leonard je sa 27 poena bio najefikasniji u redovima Toronta, a pratili su ga Ibaka sa 15 i Siakam sa 14 poena. Upravo je Siakam komentarisao loš šut Reptorsa.

– Oni su više željeli pobjedu od nas. Nismo imali potrebnu energiju – bio je jasan.

Denver sljedeći meč igra protiv Orlanda, dok će se Toronto sastati sa Filadelfijom.

 

Rezultati:

Detroit – Oklahoma 83:110
Atlanta – Golden Stejt 111:128
Bruklin – Klivlend 97:99
Njujork Niksi – Vašington 107:110
Toronto – Denver 103:106
Minesota – Hjuston 103:91
Nju Orleans – LA Klipersi 126:129

Volim Podgoricu/Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com