STRAVIČAN UDES: Autobus sletio u PROVALIJU, dvoje poginulih, 20 povrijedjenih! - Volim Podgoricu

STRAVIČAN UDES: Autobus sletio u PROVALIJU, dvoje poginulih, 20 povrijedjenih!

Beranka Ljiljana Boričić (66) i Novosađanin Igor Kuzman (48) poginuli su  juče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Vrtič kod Nevesinja, kad je autobus za Mostar sletio s puta i prevrnuo se. U nesreći je još 20 osoba povrijeđeno.

Nastradali Igor Kuzman je na kobno putovanje pošao kako bi obišao očev grob.

– Igor je stanovao kod nas kao podstanar otkad je došao iz Hercegovine da studira u Novom Sadu, gdje je i završio fakultet. Živio je sam, nije se nikada ženio. Jako fin i kulturan čovjek. Otac mu je umro i sahranjen je u Hercegovini. Rekao nam je da ide u Trebinje, kao i svake godine, na godišnjicu očeve smrti, a potom kod rođaka na slavu Sveti Nikola – ispričala je za Kurir starija Novosađanka koja je iznajmljivala Igoru stan.

U trenutku kad su reporteri razgovarali s njegovom gazdaricom, na vratima se pojavio i Igorov rođeni brat Olja Kuzman, koji živi u Zrenjaninu.

– Javili su mi za pretužnu vijest. Došao sam do stana da uzmem bratovljevo odijelo da odnesem. Svake godine u ovo doba on je išao u rodni kraj kako bi obišao tatin grob, tako da ćemo ga najvjerovatnije sahraniti pored oca. Igor je bio diplomirani mašinski inženjer i radio je kao profesor u srednjoj školi u Žablju. Bio mi je i više od brata. Shvatite me, stvarno ne znam šta bih više rekao, jer ovo je veliki šok za mene – rekao je očajni brat.

UZROK NESREĆE VREMENSKI USLOVI

Uzrok stravične nesreće su vjerovatno loši vremenski uslovi na putu. Inače, autobus je u vlasništvu turističke agencije „Globturs“, čije je sjedište u Hrvatskoj.

Jedan od putnika, koji je, na svu sreću, prošao bez povreda, po izlasku iz slupanog vozila novinarima je rekao da je autobus naišao na poledicu na putu i da se zbog toga prevrnuo.

– Ponio nas je led. Bilo je užasno. U autobusu je bilo dvadesetak putnika – rekao je šokirani čovek.

Kako prenose bosanski mediji, ovaj dio puta je inače veoma rizičan, a snijeg i niske temperature pravili su probleme i prethodnih dana.

Saobraćajnice u istočnoj Hercegovini, a naročito put Nevesinje-Gacko, na kome se dogodila užasna nesreća, naročito su kritični u ovo doba godine zbog stalnih poledica, istakli su u medijima.

– Hercegovinu je u subotu ujutru pokrila i magla jer vjetra nije bilo. Sumnja se da je to uzrok strašne nesreće, ali policijski zvaničnici još uvijek ne žele ništa da komentarišu do završetka istrage – navode mediji.

4 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com