Nameti snijega veći od pet metara - Volim Podgoricu

Nameti snijega veći od pet metara

Sniježno nevrijeme ovih dana nije zaobišlo ni najmanju sjevernu opštinu Šavnik, što je po riječima potpredsjednika lokalne uprave Vlatka Vukovića, dodatno otežalo čišćenje lokalnih puteva, pišu Dnevne novine.

“Uspijevamo da održimo prohodne lokalne puteve. Trenutno su nam mašine sve na terenu i nadamo se da ćemo do podne imati sve puteve prohodne. U ovom momentu 90 odsto putnih pravaca je prohodno”, kazao je on.

Zbog učestalih sniježnih olujnih mećava nijesu prohodni putevi do dva šavnička sela Strug i Malinsko.

“Nadam se da ćemo to danas riješiti. Mašine su na terenu i čišćenje nećemo prekidati dok put ne bude prohodan. Imamo par krakova u pojedinim selima što ćemo uskoro otvoriti za saobraćaj”, rekao je Vuković.

Visina snijega u centru Šavnika iznosi oko 50 centimetara, dok je u pojedinim selima i više od 90. Vuković kaže da su, zbog jake sniježne mećave, nameti veći od pet metara.

“Sve to nam otežava i usložnjava radove na čišćenju lokalnih puteva. Na tim mjestima gdje su veliki sniježni nameti jedino može da radi utovarna lopata. Trenutno lokalna uprava i Komunalno preduzeće raspolažu sa dvije utovarne lopate, fapom klinasti nož, traktorom, snjegočistačem i unimagom. Sva mehanizacija je stara i česti su kvarovi, ali uspijevamo da je održavamo u ispravnom stanju”, rekao je Vuković.

Dodaje da do sada nijesu imali potrebu da traže pomoć, što ne znači da neće biti potrebno u narednim danima, imajući u vidu da meteorolozi najavljuju nove padavine.

“Ukoliko dođe do većih padavina sve puteve ćemo biti prinuđeni da čistimo utovarnim lopatama zbog visine sniježnog pokrivača”, kazao je Vukotić. Najudaljenije selo od centra Šavnika je Krnja Jela, koje se nalazi i na najvećoj nadmorskoj visini, a gdje visina sniježnog pokrivača dostiže skoro metar.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com