TASO JOVANOVIĆ SPROVEDEN U ZIKS ZBOG RANJAVANJA - Volim Podgoricu

TASO JOVANOVIĆ SPROVEDEN U ZIKS ZBOG RANJAVANJA

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor Cetinjaninu Tasu Jovanoviću (40), koji se sumnjiči da je pokušao da ubije dvojicu sugrađana. On je juče sproveden u Istražni zatvor.
Jovanović se dan ranije predao tužilaštvu, koje ga je potraživalo zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađane Aleksandra Jabučanina i Neđeljka Perovića. Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Na teret mu je stavljeno krivično djelo ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Osumnjičeni je bio u bjekstvu od novembra.
– Policijski službenici su državnom tužiocu u VDT-u u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica T.J. (40) iz Cetinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na štetu A.J. i N.P. Naime, osumnjičeni T.J. je, kako se sumnja, 5. novembra 2018. godine, u Ulici Baja Pivljanina u Cetinju, upotrebom vatrenog oružja teže povrijedio A.J. i N.P. Oštećenim licima je ukazana medicinska pomoć u KCCG. Policija intenzivno traga za T.J. i za njim je raspisana potraga jer se on od momenta izvršenja krivičnog djela nalazi u bjekstvu – saopšteno je iz Uprave policije nakon pucnjave u prestonici.
Inspektori su utvrdili da je Jovanović pratio automobila u kojem su bili Jabučanin i Perović, a kada su se zaustavili, on je izašao iz svog auta i ispalio nekoliko metaka u njihovom pravcu, nakon čega je pobjegao u pravcu Sportskog centra.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com