Veljović – Malejeva: Crnogorska policija značajno doprinosi uspješnoj borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala u Jugoistočnoj Evropi - Volim Podgoricu

Veljović – Malejeva: Crnogorska policija značajno doprinosi uspješnoj borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala u Jugoistočnoj Evropi

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa generalnom direktorkom SELEC Centra u Bukureštu Snežanom Malejevom.

Sastanak je bio prilika za razgovor o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji koju ostvaruju crnogorska policija i SELEC Centar, a koja je do sada imala konkretne rezultate u borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala.

Direktor Veljović je direktorki Malejevoj zahvalio na podršci koju SELEC Centar u kontinuitetu pruža našoj policiji u domenu razmjene informacija od značaja i sprovođenju mjera i aktivnosti u zajedničkim istragama.

Direktor je još jednom potvrdio da je crnogorska policija pouzdan partner saradnje SELEC Centru i drugim regionalnim inicijativama i da na ovom planu postiže vidljive rezultate, a što je prezentovano i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori u kojem je konstatovan napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala.

Direktorka Malejeva je kazala da crnogorska policija ima punu podršku SELEC Centra u sprovođenju aktivnosti od značaja za bezbjednost regiona Jugoistočne Evrope.

Ona je zahvalila crnogorskoj policiji na aktivnom učešću i velikom doprinosu u ostvarivanju strateških i operativnih ciljeva Centra i uspješno sprovedenim akcijama koji su u interesu kako država članica SELEC-a tako i partnera ovog Centra iz Evrope i svijeta, posebno spomenuvši važnost učešća naše policije prošle godine u pet zajedničkih istraga SELEC-a.

Malejeva je podsjetila i na uspješno predsjedavanje Crne Gore Savjetom SELEC Centra 2017. godine, u toku koje su zemlje članice sprovele niz značajnih zajedničkih operacija u borbi protiv kriminala.

Direktorka SELEC Centra takođe je istakla i činjenicu da je Crna Gora u prethodnom periodu nagrađena prvim mjestom za međunarodnu operaciju koju je uspješno sprovela a koju je koordinirao SELEC Centar.

Upravi policije Crne Gore je veoma značajan aspekt međunarodne i regionalne policijske saradnje, tako da će sagledati mogućnost što skorijeg upućivanja crnogorskog oficira za vezu u sjedište SELEC Centra u Bukureštu, u kojem je naša policija od 2009. godine imala oficira kojem je nedavno istekao mandat.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com