SIMOVIĆ: LAŽEŠ Kneževiću! NISAM UZEO STAN! - Volim Podgoricu

SIMOVIĆ: LAŽEŠ Kneževiću! NISAM UZEO STAN!

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović reagovao je na, kako je kazao, “gomilu lažnih vijesti koje je plasirao Duško Knežević” iz saopštenja Atlas grupe, objavljenog nakon Simovićeve posjete fabrici Lipovo.

,,Milutin Simović, Milov drug iz zadnje školske klupe, brani svoga gazdu. Kao i on, ne zna šta znači stvarati i otvarati radna mjesta”

“Ako si mislio na mene kada saopštavaš da je neko od ministara poljoprivrede uzimao stanove u Beogradu, da bi tolerisao nekontrolisani uvoz, odgovoriću ti kratko: LAŽEŠ Kneževiću! Pozivam te da javno izneseš sve što imaš i javno ću ti sve odgovoriti”, rekao je Simović.

Nije istina je, kako je kazao, ni da je DPS tražio od Kneževića primanje svojih članova u radni odnos kada je otvorena fabrika Lipovo.

“A što se tiče uvoza voda, odvijao se u skladu sa sporazumima o slobodnoj trgovini, čiji smo potpisnici kao i sve zemlje okruženja. Vlada Crne Gore, i ja lično i kao ministar poljoprivrede i kao potpredsjednik Vlade, javno smo upozoravali na nepoštovanje sporazuma i zahtijevali ukidanje netarifnih barijera koje su pravili naši susjedi i insistirali na jednakom tretmanu naših roba u izvozu. O svemu tome postoje brojni tragovi”, dodaje Simović.

Predsjednik Atlas grupe je, ocjenjuje potpredjednik Vlade, “upropastio sve čega se dohvatio”.

“Kneževiću, ti mene optužuješ da ne znam šta znači otvarati radna mjesta. Ja sve svoje vrijeme posvećujem upravo otvaranju novih radnih mjesta i održivosti postojećih. Tome najbolje svjedoče vrijedni domaćini i preduzetnici širom Crne Gore. Ti si Kneževiću upropastio sve čega si se dohvatio. Zaboljelo te što sam sa tvojim radnicima, kojima godinama nijesi davao plate, razgovarao kako da pokrenemo proizvodnju poslije tvoje pohare i radnika i države. Razgovarao sam kako da imovinu fabrike, koju si na nezakonit način prenio u vlasništvo Atlas banke, vratimo u skladu sa zakonom tamo gdje pripada – u fabriku. Vratimo je u stečajnu masu kao ključno polazište za rješenje dugova i prema radnicima i prema državi. Čini mi se da te to najviše zaboljelo”, navodi Simović.

Povodom navoda Atlas Grupe da se nisu zaduživali kod Fonda za razvoj niti uzimali pare iz budžeta, Simović dodaje:

“Očigledno je da si mnogo uzeo od svojih deponenata, od svojih radnika, i od države kroz utajene poreze i brojne druge neplaćene obaveze”.

Simović ocjenjuje da Knežević “nema petlju ni da s suoči sa svojim nedjelima, a kamoli da nekom prijeti”.

“Pošto si mi javno postavio i lično pitanje kako ću živjeti sjutra u slobodnoj Crnoj Gori, ja ne bježim kao ti Kneževiću, nego ću ti javno odgovoriti: Živim i danas u slobodnoj Crnoj Gori sa narodom, a živjeću i sjutra isto sa narodom. Ovo tvoje pitanje bi moglo biti shvaćeno kao prijetnja da ne dolazi od tebe – Duška Kneževića koji nema petlju ni da se suoči sa svojim nedjelima, a kamoli da nekom prijeti. Ti si utekao od svojih nedjela”, rekao je Simović.

Vjeruje da Knežević želi da bude oslobođen odgovornosti za “nedjela koja je počinio”:

“Polako izlazi na vidjelo o kakvoj slobodnoj Crnoj Gori ti pričaš Kneževiću, ko su „oslobodioci“. Jasno je da želiš da ti „oslobodioci“ oslobode tebe od odgovornosti za nedjela koja si počinio. Da ne misliš na iste one „oslobodioce“ koji su ti uzimali banku, pa ti je poslije „velikodušno“ vratili?”

Jedina istina iz saopštenja Atlas grupe je, kako je rekao Simović, je da se on i Knežević nisu gledali tokom desetogodišnjeg postojanja fabrike Lipovo.

“To što kažeš da sam Milov drug iz zadnje klupe je laž. Istina je da sam ja Milov drug iz prve klupe, a kakav si ti školski drug to vidi cijela Crna Gora. Jedina istina koju si iznio u svom saopštenju je da se nijesmo gledali tokom desetogodišnjeg postojanja fabrike, kada si obijao pragove institucija i tražio podršku za svoje poslove. I tada nijesam vjerovao ni u tebe ni u tvoje poslovne „poduhvate“. I ti to dobro znaš, i ne samo ti”, zaključio je Simović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com