ĐUKANOVIĆ: Knežević je lažov i prevarant, nema moje ostavke - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ: Knežević je lažov i prevarant, nema moje ostavke

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kaže da nije smatrao nužnim da unižava funkciju predsjednika da bi svakodnevno odgovarao na „konstrukcije bjegunca od pravde“, osvrćući se na aferu Atlaa i optužbe biznismena Duška Kneževića.

Dva su cilja afere, ocijenio je Đukanović – jedan da se Knežević zaštiti od optužbi na njegov račun, a drugi da se stvori vaninstitucionalni pritisak.

Đukanović tvrdi da je Knežević tražio pomoć od njega i dobio odgovor da mu se ne može pomoći.

Đukanović je uzeo kredit kod Pireus banke za koji su kolateral dali njegovi prijatelji, a preko firme Duška Kneževića, da bi, kako je objasnio večeras u emisije Ukrštene riječi TV Prva, kako bi izbjegao medijske napise o njegovom poslovanju.

On je na pitanje urednika Dana Nikole Markovića, kolika je bila kamata na taj kredit, rekao da ne zna, na šta je Marković kazao da je bila 100.000 eura. Na pitanje zbog čega nisu njegovi prijatelji direktno uplatili novac njemu, što bi ga poštedjelo kamate od 100.000 eura, Đukanovi je odgovorio:

-Pa da onda vi imate 100 naslovnica?

-Gospodine Đukanoviću, da li to znači da se bojite medija?, pitao je Markovič, što je Đukanović odbacio.

Na insistiranje da kaže zbog čega je tajio činjenicu da je kredit bio obezbijeđen keš kolateralom određenih ljudi, Đukanović je rekao da se ponavlja nepreciznost koju je lansirao “odbjegli tajkun”, misleći na Duška Kneževića.

Na pitanje kako je Duško Knežević postao tajkun, kako ga on zove, Đukanović je rekao da je Knežević voj kapital pravio izvan Crne Gore i tim novcem u vrijeme tranzicije došao u posjed određenih nekretnina u Crnoj Gori, te da nema ništa sumnjivo u načinu sticanja te imovine, te da je to bilo na osnovu tehnika predviđenih zakonom. Knežević je, po Đukanovićevim riječima, zakonito došao u posjed Bonice Meljine i Jadranskog sajma.

-Da li ste tajni partner Duška Kneževića u Meljinama?, pitala je Drobac što je Đukanović odbacio kao besmislicu.

On je rekao da Knežević nije plaćao njegove izlete u Dubai i Sen Trope. Knežević je, navodno, insistirao da mu Đukanović pomogne da napravi promociju svojih biznisa u Dubaiu i da je on tim povodom otišao tamo.

-Da li mislite da to treba da plate poreski obveznici Crne Gore ili DPS? Svuda u svijetu je logično da to plati onaj ko vas zove, i nigdje se o tome ne priča, samo se u Crnoj Gori pravi cirkus od toga, kazao je Đukanović i rekao da nikada niko nije plačao njegove račune, niti njegove odmore.

Đukanović je rekao da ne postoji mogućnost kako njemu daje novac niti kako razogvaraju o tome da mu da novac, te da ne postoji bilo ko da je sa njim na te teme razgovarao.

Đukanović je rekao da je tačno da je Knežević tražio arapskim partnerima prilikom gradnje Atlas Capitala, oko pet hiljada kvadrata poslovnog prostora i odreženi broj garaža, u njegovo ime. On je to, kako navodi, provjerio to kod ambaadorke Ujedinjenih Arapskih Emirata i ona je to potvrdila. Nakon toga je, kako je rekao Đukanović, uslijedilo izbacivanje Kneževića iz tog biznisa.

Đukanović je rekao da je nakon prevare u slučaju Kaspije shvatio da se treba “držati dalje od njega”.

-Knežević danas ima problem sa mojom izjavom da nismo prijatelji, jer je vjerovatno prethodno mnoge uspio da ubijedi u suprotno, rekao je Đukanović.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com