“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime” - Volim Podgoricu

“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime”

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je danas da je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović uzeo 2,5 miliona eura i da posjeduje vrijedne lokacije na primorju .

Kako je saopšteno iz Atlas Grupe, Knežević se oglasio povodom istupa Gvozdenovića u Skupštini Crne Gore.

“Moj kum Brano Gvozdenović kaže da neće da mi pomene ime. To reče osoba kojoj sam ja izprojektovao političku karijeru i promovisao ga kod Mila Đukanovića, dao mu toliko međunarodnih kontakata i vodio na desetine međunarodnih konferencija, slao ga u SAD na Molitveni doručak, organizovao posjetu počasnog direktora “The Felowship Foundation”, koja je otac Nacionalnog molitvenog doručka, Daglas Koa, koga su primili najviši državni zvaničnici”, istakao je Knežević.

Knežević je dodao da Gvozdenović kaže da on (Knežević) finanijski neuspjeh nije mogao da izdrži, pa se okrenuo ovom djelovanju.

“To kaže čovjek koji mi je uzeo 2,5 miliona eura tako što je izvršio ogroman pritisak na mene da dam kredit Radenku Radojičiću i firmi RR Gradnja. Gvozdenović je, kao predsjednik borda EPCG, direktno namjestio posao svom kumu, a mene, svog drugog kuma, izreketirao i uzeo 2,5 miliona eura iz Atlas banke, koji nikada nijesu vraćeni”, kazao je Knežević.

On je poručio da je ugovor sa RR Gradnjom o gradnji stanova formalno potpisao tadašnji izvršni direktor EPCG Enriko Malerba, koji je kasnije zbog drugih potpisa uhapšen.

“Brano je zadužio svog kuma Radenka na desetine milione eura tjerajući ga da gradi zgrade u Podgorici, lokacija Malo brdo. Na kraju ih je Prva banka sve oduzela, isto kao i lokaciju u Čanju, gdje je takođe uvalio svog kuma Radenka Radojičića. Ta lokacija je opet preko Prve banke prodata kompaniji Čelebić. Na kraju sam ja morao da dam novi kredit Radenku Radojičiču da bi povratio Mašu i mogao da izdržava svoju familiju. Ne vraća se Gvozdenoviću na dobro žrtvovanje kumova i glumljenje odanosti do zadnje linije odbrane svog gospodara”, naveo je Knežević.

Predsjednik Atlas grupe dodaje da je “onda Brano uvrijeđen”.

“Možda zato što je dobio, zajedno sa Milom, samo trećinu udjela u lokaciji koju u Budvi drži Safiro Beach, pa su sada uveli Turke da bi izgledalo kao strana investicija.“ Ili zato što mu irski investitor Luis Megvajer nije htio dati dva miliona eura koje mu je tražio “da riješi sve njegove probleme u Crnoj Gori”. A možda je i zato što mu Rusi iz kompanije “Metropol” nijesu dali 10 miliona da bi ih pustio da ulažu na Ostrvu cvijeća kod Tivta, zbog čega već godinama Ostrvo cvijeća nije valorizovano. Brano je preko Radenka Radojičića, vlasnik lokacije Mala plaža, koja se nalazi u zaleđu Kraljičine plaže kod Čanja i koja je planirana da bude prodata investitorima iz Abu Dabija. Znao je za dogovor sa Arapima i da će tu biti ekskluzivan turistički rizort, znao je da će u okolini porasti vrijednost zemljišta pa je kupio tu lokaciju pored Kraljičine plaže.”, navodi Knežević.

Gvozdenović je vlasnik zemlje i u Rosama

Predjsednik Atlas grupe je kazao i da je Gvozdenović u Rosama na Luštici takođe vlasnik zemljišta, koje se vodi na kompaniju “Northstrar”, a naziv projekta je “Montrose”.

“Brano kontroliše “Northstrar”. Brano dobro zna koliko je još stranih investitora ili reketirao ili otjerao iz Crne Gore jer ih nije pustio da rade pošto mu nijesu dali njegov i dio za gospodara. Brano konačno može da bude siguran da od zatvora ipak neće uspjeti da pobjegne”, zaključio je Knežević.

1 komentar

  1. Treba pohapsiti sve direktore u EPCG koji su iz Branovog klana… Zna se dobro ta ekipa lopova!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com