UMALO TRAGEDIJA U CENTRU GRADA: Vjetar srušio metalnu konstrukciju autobuskog stajališta! Padaju fasade, ruši se drveće! - Volim Podgoricu

UMALO TRAGEDIJA U CENTRU GRADA: Vjetar srušio metalnu konstrukciju autobuskog stajališta! Padaju fasade, ruši se drveće!

Na području opštine Podgorica danas duva olujni vjetar koji je već pričinio značajnu materijalnu štetu.

U naselju Zagorič u Ulici Piperskoj vjetar je oborio fasadu sa zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini dječijeg igrališta.

Kako javlja čitalac našeg portala, koji se našao u neposrednoj blizini prilikom pada fasade, prava je sreća da on ili njegov prijatelj nisu povrijeđeni i da bi se to sigurno desilo da je do ovoga došlo samo nekoliko sekundi ranije.

Slična situacija dogodila se i u  BLoku V  u Ulici Velimira Terzića, gdje je fasada pala na sam ulaz u zgradu.

Jak vjetar koji od sinoć duva u Podgorici već je pričinio štetu.

Takođe, u samom centru grada došlo je do uništavanja metalne konstrukcije autobuskog stajališta, ali srećom  građani koji su čekali autobus, na vrijeme su se pomjerili.

Kako “Vijestima” javljaju čitaoci, na više lokacija oborena su stabla i grane drveća. Neka su završila na automobilima, čime je pričinjena materijalna šteta.

Iz podgoričkih naselja javljaju da je vjetar oštetio krovove kuća, te da strahuju od većeg nevremena.

FOTO: Vijesti

Direktorat za vanredne situacije juče je apelovao na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana povodom najavljenog nevremena u noći petak-subota i u subotu, 23. februara.

Meteorolozi su najavili mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i vjetra orkanskog karaktera, dok se na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje jako zahlađenje, nagli pad temperature.

U južnim i centralnim predjelima danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, ponegdje sa slabim snijegom i mećavom. U Podgorici jak i olujni sjeveroistočni vjetar uz sunčane periode.

I sjutra veoma hladno uz jak vjetar

Sjutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjeren do jak sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha -14 do 3, najviša dnevna -6 do 14 stepeni.

Podgorica: Pretežno sunčano. Vjetar umjeren do jak sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko -1, najviša dnevna 11 stepeni.

Apel iz Direktorata za vanredne situacije

Direktorat za vanredne situacije apelovao je na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana povodom najavljenog nevremena u noći petak-subota i u subotu, 23. februara.

Direktorat sugeriše na mogućnost pada crijepa sa krovova, grana sa drveća, kompletnih stabala i ističe važnost poštovanja datih upozorenja i odgovornog odnosa prema njima.

HLADNI TALAS: Duvaće OLUJNI vjetar! Temperatura do -14 stepeni!

“Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikaciong centra 112 poslao upozorenje gradonačelnicima i predsjednicima opština, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Upravi policije, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagora putu A.D., Upravi pomorske sigurnosti, Upravi za šume, Nacionalnim parkovima, Aerodromima Podgorica i Tivat, Aerodromima Crna Gora A.D., Crnogorskom elektroprenosu, CRBC – u, Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu da podignu operativni nivo spremnosti i stave svoje resurse u pripravnost za reagovanje u ovakvim situacijama”, navode u saopštenju.

Meteorolozi su najavili mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i vjetra orkanskog karaktera, dok se na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje jako zahlađenje, nagli pad temperature.

 

Volim Podgoricu

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com