Lako je smršati, evo kako - Volim Podgoricu

Lako je smršati, evo kako

Ah, ti kilogrami! Nikako da se istope. Ipak, uz malo samokontrole, počeće da nestaju.

Pijte mnogo tečnosti

Unosom dovoljne količine vode tokom dana smanjujte apetit, a uz to voda ispira toksine i održava brzinu vašeg metabolizma. Pokušajte na dan u tijelo unijeti barem 8 čaša vode. Pod zdravu tečnost se još ubraja čaj i cijeđeni sokovi, izbacite gazirane napitke i kafu.

Ujutro čim ustanete, popijte čašu mlake vode sa pola nacijeđenog limuna. Brzo đete biti prijatno iznenađeni svojom linijom. 

Redovni obroci

Koliko god zvučalo nelogično, jedite redovno. Po receptu naših baka, nikada nemojte da se prejedete. Ostaviti u tanjiru najslađe zalogaje.

Grickajte zdravo

Povedite računa da vaša ostava odražava promjene koje pokušavate stvoriti u svom životu. Jedan od najvažnijih savjeta za brz i zdrav gubitak kilograma je da kaloričnu hranu u ostavi zamijenite zdravim grickalicama kao što je svježe ili sušeno voće, orašasti plodovi ili sjemenke.

Supe i salate prije glavnog obroka

Jedan od najboljih savjeta za gubitak kilograma je da u tijelo unosite više vlakana, stoga supe od povrća ili salata je najbolji način za da počnete obrok. Unošenjem vlakana s važnim hranjivim tvarima smanjiti će vam se apetit za hranom bogatom kalorijama.

Stop alkoholu

Svaka čaša vina u prosjeku ima oko 100 kalorija.

Poslije večere 

Uvijek poslije večere operite zube, tako ćete teže padati u iskušenje da grickate uz TV seriju, što je najopasnije za liniju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com