Home / ŽIVOT + / Zdravlje / Snizite pritisak za pet minuta bez ljekova!

Snizite pritisak za pet minuta bez ljekova!

Lu Hunsen, ljekar fudbalskog kluba “Spartak”, obznanio je tajnu kineske medicine s kojom se pritisak može regulisati za svega pet minuta i to bez ljekova. Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva.
Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti.
I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.
U ovom slučaju se radi o 2 tačke.
Tačka broj jedan
Ovo čak nije ni tačka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimjetnim pokretom ruke od gore na dolje, jedva dodirujući vrhovima prstiju. Ponovite 10 puta sa jedne strane, pa preći na drugu, isto 10 puta.
Tačka broj dva
Ova tačka se nalazi na dijelu lica u nivou ušne resice na udaljenosti pola santimetra od uha u pravcu prema nosu. Ovu tačku treba masirati vrhovima prstiju po jedan minut s obje strane lica. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili obrnuto. Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu tačku.
Poslije ovog jednostavnog tretmana krvni pritisak bi trebao da se vrati u normalu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com