Krušo o MIlićevoj ponudi: Sa novskim čelnicima SNP-a ne bih ni kafu popio! - Volim Podgoricu

Krušo o MIlićevoj ponudi: Sa novskim čelnicima SNP-a ne bih ni kafu popio!

– U Herceg Novom se dogodio narod, kazao je danas Dušan Radović Krušo, nosilac liste “Izbor” na vanrednim lokalnim izborima u Herceg Novom, koja je osvojila čak devet mandata. Radović je kazao da ovaj rezultat “Izbora” koji je prvi put učestvovao na izborima, “pokazuje da jedno udruženje građana, koje nema politički, već lokalni program, može dobiti povjerenje birača.

– Išli smo onim što imamo – ljudima, programom i željom da naš Herceg Novi učinimo boljim, istakao je Radović na konferenciji za novinare. Kao i u predizbornoj kampanji ovaj biznismen iz Herceg Novog, koji ima poslove po svijetu, kazao da neće u postizbornu koaliciju sa DPS-om jer je to “bahata partija” niti sa SNP-om, odnosno Koalicijom na čijem je čelu ta partija, osim “ako se ne promijene”. Komentarisao je kratko i ponudu lidera SNP-a Srđana Milića da “Izbor” i “Novska lista” sa njegovom koalicijom formiraju vlast.

– Cijenim Milićevu ponudu ali sa čelnicima SNP-a u Herceg Novom ne mogu ni kafu da popijem a ne da radimo zajedno. Moraju da se mijenjaju, rekao je Radović. Prema njegovim riječima u Izboru su očekivali i više glasova, ali s obzorom na to da su prvi put i kratko, na hercegnovskoj političkoj sceni, zadovoljni su.

– Niko osim nas samih nije očekivao ovakav rezultat “Izbora”, a kakvi će biti dalji potezi tek ćemo razgovarati kada budu zvanično saopšteni svi rezultati, poručio je Radović, koji je u Novome poznatiji kao Krušo. 

Rezultati
Grupa građana “Izbor” koju je predvodio Dušan Radović Krušo, osvojila je devet mandata na lokalnim izborima u nedelju, dok je koalicija partija koje su bile na vlasti proteklih godina SNP-DF-NS “Sačuvajmo Novi za dobro Novoga” doživjela fijasko. Sa 18 mandata, koliko su imali u lokalnom parlamentu, pali su na svega osam odbornika. Na prošlim izborima, samo Socijalistička narodna partija imala je 12 mandata.

Demokratska partija socijalista “Da pobijedi Herceg Novi-Milo Đukanović” dobila je najviše glasova i osvojila 13 mandata ili 6020 glasova, što je jedan mandat manje nego na proteklim izborima. Novska lista je napredovala sa jednog do dva mandata a SDP ostao sa dva mandata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com