Priznanja Hodži i podgoričkom Domu zdravlja - Volim Podgoricu

Priznanja Hodži i podgoričkom Domu zdravlja

Nagrada Ljekarske komore “Doktor Branko Zogović” za ovu godinu dodijeljena je specijalisti opšte medicine iz barskog Doma zdravlja, Ganimete Hodži, i Domu zdravlja Podgorica.

Kako je saopštebno iz Komore, Hodži je nagrada dodijeljena kao doktoru pojedincu za poseban doprinos u radu i afirmaciji humanih načela profesije, a podgoričkom Domu zdravlja za poseban doprinos u organizovanju i radu zdravstvene službe.

Nagrada će biti uručena na svečanoj skupštini Ljekarske komore, 25. decembra.

“Godišnja nagrada ‘Doktor Branko Zogović’ dodjeljuje se doktoru pojedincu, koji se posebno ističe u savjesnosti i odgovornosti izvršavanja ljekarske profesije, koji je ostvario posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata i stekao ugled i popularnost kod njih”, kaže se u saopštenju Komore.

Navodi se da se nagrada dodjeljuje doktoru koji ostvaruje dobru saradnju i odnos sa svojim kolegama, ne ističuči svoje lične ambicije i kvalitet i ne zloupotrebljavajući uticaj što ga ima prema pacijentima da bi pribavio materijalnu okorist, odnosno onaj koji se doseljedno pridržava principa medicinske profesije i Kodeksa medicinske etike.

Nagrada se dodjeljuje i zdravstvenoj ustanovi koja je u toku kalendarske godine postigla psosebno dobre rezultate u liječenju pacijenata, koja je dobro organizovala posao, omogućila dostupnom kvalitetnu i savremenu zdravstvenu zaštitu i doprinijela unaprjeđenju i poboljšanju zdravstvenog položaja kod stanovništva Crne Gore.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com