Kako da efikasno sredite svoju sobu - Volim Podgoricu

Kako da efikasno sredite svoju sobu

Iskreno ne mogu reći koliko puta mi je moja mama rekla „Kada ćeš već jednom da središ svoju sobu?“. Konačno mi je dosadilo da slušam njene sugestije pa sam zapravo i rešila da je sredim. Naravno za sve nas tinejdžere srediti sobu znači, raskrčiti put do krevete i kompjutera.

Potom ćemo pobacati sve u ormane ili dislocrati gomilu na krevet a potom na stolicu. Naše metode su već dobro znane i prilično lepo funkcionišu ali se očito ne dopadaju našim roditeljima. Oni prosto ne mogu da shvate da mi nemamo vremena da sve detaljno sredimo, a čak i ako imamo sigurno ga nećemo koristiti da sredimo svoje sobe. Nama je potreban dobar i efikasan način da sve rasklonimo i da to bude brzo, bez velikog zamaranja.

Predstavljam vam revolucionarni način sređivanja sobe! Ljepljivi papairići! Lako se koriste i prilično je efikasna metoda koja uopšte ne zamara. Činjenica je da nije brza ali barem ćete uraditi tu dosadnu obavezu.

Zalijepite ljepljive papiriće na manje kritična mjesta i nacrtajte znak uzvika na njima. Svakog dana sredite po jedan uzvik, ako želite poslužite se i sa dva. Kada završite sva manja kritična mjesta predjite na tešku fizikaliju, kao što je ta naša slavna stolica koja je preplavljena raznim stvarima. Prosto vodite se sistemom sortiranja i eliminacije. Srušite sve na pod i prvo krenite od odeće tako što ćete oderditi koja je za pranje a koja nije. Odjeću koja je čista sklonite je za peglanje jer je sigurno nećete složiti i ostaviti u orman. Sledećeg dana sklonite druge stvari koje su bile na već pomenutoj stolici, tako ćete svaki dan, dok put opet ne bude prohodan i sve sa stolice sklonjeno.

Pretpostavljam da vas zbunjuje metoda ljepljivih papirića, ali zapravo ona je osnov. Koristite je samo u početku radi snažne motivacije da sredite vašu sobu. Rasklanjanjem manjih mjesta i nekih sitnica stvarate odmah prijatniji ambijent i time sami sebe podstičete da nastavite dalje.
U našim tinejdžerskim godinama je najbolje da se oformi navika za sklanjanjem za sobom i čišćenjem. Ta navika, jednom kada se stekne ostaje i poželjna će biti u daljoj budućnosti kada budete imali svoj stan ili kuću, koju ćete sami morati da sređujete i držite pod kontrolom.

(PRVA teen)

2 komentara

  1. Pretty good article. I just came across your site and wanted to say that I have really enjoyed reading your opinions. Any way I’ll be coming back and I hope you post again soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com