Policajac ubio još jednog crnog tinejdžera - Volim Podgoricu

Policajac ubio još jednog crnog tinejdžera

Još jedan crni mladić ubijen je u SAD, a upucao ga je policajac. Mjesto ubistva se nalazi svega par kilometara od Fergusona, gdje se desio prvi slučaj ubistva koji je podigao američku javnost na noge. 

Policija je saopštila da je Antonio Martin (18) uperio pištolj u policajca, dok svjedoci tvrde da je tinejdžer bio nenaoružan. 

U policijskom saopštenju se navodi da je policajac u Berkliju, u državi Misuri, zaustavio vozilo u kom su se nalazile dvije osobe koje su odgovorale opisu osumnjičenima za oružanu pljačku.

“Policajac je izašao i svog vozila i prišao zaustavljenom vozilu kada je jedan od muškaraca izvadio pištolj i uperio ga u policajca. U strahu za život, policajac je ispalio nekoliko hitaca, koji su usmrtili muškarca. Drugo lice je pobjeglo sa mjesto događaja”, navodi se u policijskom saopštenju u kom se ne navodi da je Martin osoba koja je ubijena.

Medijski navodi su i dalje nekonzistentni o tome što se tačno dogodilo. Lokalni list Post-Dispatch navodi da je sa Martinom bila njegova djevojka, dok Huffington post navodi da je na licu mjesta bio Hezus Kristo, Martinov prijatelj i vršnjak. Kristo je za Huff Post rekao da ih je zaustavio policajac koji im je rekao da odgovaraju opisu osumnjičenih za pljačku, i dodao da je Martin potom pretresen.

“Policajac se potom udaljio, izvadio pištolj i uperio ga u Antonia i rekao da legnemo na zemlju. Potom je nastavio da se udaljava, ponovo tražio da Antonio legne, a kada on to nije uradio, zapucao je. Kada sam probao da ustanem i pomognem prijatelju, zavikao je na mene da ostanem dolje”, navodno je ispričao Kristo.

Djevojka Antonija Martina je bila prisutna kada su novinari stigli na mjesto tragičnog događaja.

Šef policije Fžon Belmar opisao je incident kao “tragediju po sve” i kazao da tužičaštvo istražuje pomenuti slučaj.

Belmar je uputio saučešće porodici ubijenog, ali je naglasio da su “napravljeni loši izbori”.

“Ovaj pojedinac mogao je da posluša policajca, mogao je da pobjegne, mogao je da spusti puštolj. Stvari nisu morale da se okončaju tako što se on približio policajci sa pištoljem u ruci”.

Izmđu 200 i 300 ljudi okupilo se na mjestu nesreće nakon ubistva, ispričao je za BBC Berlmar, dodavši da su na policiju bacali cigle, a tri eksplozivne naprave su odjeknule.

Belmar je negirao da je policija upotrijebila suzavac i fleš bombe kako bi rastjerala okupljene. 

Ovo je 4. slučaj u 2014. godini da policajac ubije crnog mladića u SAD.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com